Presedintele Barack Obama trasmite un mesaj de felicitare Republicii Moldova

Presedintele Barack Obama trasmite un mesaj de felicitare Republicii Moldova

by August 26, 2012 0 comments

Presedintele Barack Obama a declarat, in mesajul sau de felicitare transmis presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ocazia Zilei Independentei tarii, sustinerea Statelor Unite pentru cursul de reforma prin care Republica Moldova s-a angajat sa realizeze transformari politice si economice. “Statele Unite raman un partener devotat Republicii Moldova in eforturile sale de a deveni membru democratic si prosper al comunitatii europene”, se spune in mesajul lui Barack Obama, potrivit Moldpres, citat de Agerpres. Seful administratiei de la Washington apreciaza recentele eforturi ale liderilor de la Chisinau de solutionare a conflictului transnistrean si mentioneaza ca Republica Moldova poate conta pe cooperarea si sprijinul Statelor Unite pentru gasirea unei solutii in aceasta problema care sa pastreze independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a R. Moldova.

In finalul mesajului sau de felicitare, Barack Obama noteaza ca anul urmator cooperarea apropiata dintre cele doua tari va continua pe masura ce autoritatile de la Chisinau vor munci pentru a le asigura cetatenilor un viitor promitator.

Republica Moldova si-a proclamat independenta la 27 august 1991, prin votarea de catre parlament a Declaratiei de Independenta, in momentul in care la Chisinau cateva sute de mii de oameni cereau dezlipirea tarii de fosta Uniune Sovietica.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.