Procurorii DNA i-ar putea pune sub acuzare pe Liviu Dragnea si Marian Oprisan in dosarul referendumului

Procurorii DNA i-ar putea pune sub acuzare pe Liviu Dragnea si Marian Oprisan in dosarul referendumului

by August 15, 2012 0 comments

Liderii USL Marian Oprisan si Liviu Dragnea au intrat in vizorul procurorilor DNA, in dosarul privind fraudarea referendumului, au declarat pentru money.rosurse judiciare. Anchetatorii au indicii ca cei doi si-ar fi folosit influenta politica ca sa obtina victoria la referendumul organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Suspiciunile DNA sunt bazate pe faptul ca in cele doua judeţe pastorite de Dragnea si Oprisan, Teleorman respectiv Vrancea, procentul la vot ar fi fost mare, de peste 50 la suta, pe baza unor mijloace frauduloase.Mai exact, indiciile arata ca cei doi s-ar fi folosit de funcţiile de conducere din PSD pentru a castiga, prin frauda, referendumul. In dosarele referendumului, deschise in 15 dintre judetele tarii, urmarirea penala s-a inceput “in rem”, pentru obtinerea unor foloase necuvenite.

“Urmarirea penala s-a inceput “in rem” pentru indicii de savarsire a infractiunii prevăzute de art 13 din Legea 78/2000, adica fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 5 ani.”, potrivit Money.ro

Intr-o intervenţie telefonica in direct la Realitatea TV, Marian Oprisan a declarat ca nu a primit nicio instiintare din partea DNA si a negat acuzatiile care i se aduc: “As crede in demersul Parchetului General si al DNA- ului daca ar fi procedat la fel si la alegerile prezidentiale din 2009, daca ar fi soluţionat pana acum cele 11.000 de acuzatii de vot multiplu aflate in posesia autoritatilor electorale permanente”.

“Nu se incearca decat o anumita presiune asupra CCR si o presiune asupra celor 8.400.000 de cetateni care s-au prezentat la vot, ca sa-i sperie pentru a nu se prezenta la vot la toamna”, a spus presedintele PSD Vrancea. “In toate sectiile de votare, PDL a avut reprezentanti. In afara de acestia, au mai existat si doi observatori”, a adaugat liderul USL.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.