Senatorul PSD, Toni Grebla: Depinde de Traian Basescu daca va mai fi suspendat sau nu

Senatorul PSD, Toni Grebla: Depinde de Traian Basescu daca va mai fi suspendat sau nu

by August 30, 2012 0 comments

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă(PSD), a declarat joi că dacă Traian Băsescu va mai încălca Constituția, Parlamentul are obligația să declanșeze suspendarea și pentru a zecea oară dacă e cazul, iar USL așteaptă să vadă dacă Băsescu va mai fi “președinte-jucător”.”Dacă în continuare va fi președinte-jucător, atunci Parlamentul va fi obligat să reacționeze după o încălcare a Constituției”, a spus Grebla. Acesta a afirmat ca ” in USL nu s-a discutat (despre o nouă suspendare, n.red.), în rest nu pot să fac speculații, abia de ieri și-a reluat atribuțiile, astfel încât nu putem vorbi că a încălcat deja grav prevederile Constituției. Să așteptăm să vedem cum se va manifesta în această calitate de președinte, cum va înțelege să-și îndeplinească atribuțiile demnității respective și vom acționa în funcție de atitudinea președintelui Traian Băsescu. (…) Eu repet și vă spun părerea mea, orice președinte al României care încalcă prevederie Constituției, Parlamentul este obligat să declanșeze procedura de suspendare, că o face pentru prima data, că o face pentru a cincea oară, că o face pentru a zecea oară, de fiecare dată Parlamentul, la încălcări ale Constituției făcute de președinte, are obligația să demareze procedura de suspendare, ea (suspendarea, n.red.) nu este facultativă”, a declarat Greblă într-o la B1 TV.

În ceea ce privește noi motive de suspendare, Greblă a indicat îndemnul la boicot din campania la referendum. “Trei din motivele invocate au fost confirmate și de CCR, unul din cele mai imprtante este că s-a substituit Executivului, iar recent, îndemnul la boicotarea referendumului este o atitudine nedemocratică, nespecifică unui șef de stat”, a punctat acesta.

Dan Voiculescu a declarat joi, într-un interviu acordat Agerpress, că o nouă suspendare a lui Băsescu este “posibilă și legitimă” și că dacă s-ar recurge la acest lucru ar putea avea loc la sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, când vor fi şi alegerile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.