Sute de localnici din comuna Balteni (Gorj) sunt audiati de procurorii DNA

Sute de localnici din comuna Balteni (Gorj) sunt audiati de procurorii DNA

by August 18, 2012 0 comments

Zeci de localnici din comuna gorjeana Balteni sunt audiati, sambata, de procurori DNA, la sediul Poltiei Rovinari, in dosarul posibilelor fraude la referendumul din 29 iulie, relateaza Mediafax. Audierile au loc la sediul Politiei Rovinari, unde ar trebui sa se prezinte in urmatoarele zile aproximativ 250 de localnici. Acestia au primit citatiile vineri, dupa ce procurorii au fost in satul Pesteana pentru a-i audia pe localnici la domiciliile lor. Anchetatorii au parasit insa localitatea dupa ce in zona au aparut jurnalistii care se interesau de audierile in acest caz.Localnicii audiati sambata la sediul Politiei Rovinari au spus ca au fost intrebati daca sunt pregatiti inclusiv sa jure pe Biblie, toti refuzand sa faca acest lucru si spunandu-le anchetatorilor ca vor declara numai adevarul.

Unii dintre cei audiati sambata au mentionat ca, desi nu au fost la vot pe 29 iulie, fiind plecati din tara, s-au regasit pe listele electorale cu semnatura, ca si cand ar fi fost prezenti la sectia de votare din localitatea gorjeana. Alti localnici au declarat, la iesirea de la audieri, ca vor da DNA in judecata si vor cere daune pentru ca au fost pusi pe drumuri in aceasta ancheta.

“Eram plecat in Portugalia, si eu si fiica mea, si este logic ca nu aveam cum sa votez in Balteni. In dreptul nostru altcineva a semnat ca si cum am fi votat. La sotie, rubrica la semnatura era neocupata, in conditiile in care si ea era plecata cu noi in Portugalia. In plus, am mai vazut pe liste si vreo doi care sunt morti de acolo din sat si care apar cu semnatura, ca si cand ar fi votat. Daca o sa continue cu cercetarile astea sigur vor gasit multe nereguli”, a declarat Gheorghe Bustean, unul dintre satenii audiati.

La ora transmiterii acestei stiri, audierile la sediul Poltiei Rovinari continua.

Vineri, procurorii au mers in satul Pesteana din comuna Balteni, primarul Gheorghe Pasarin declarand pentru Mediafax ca aproape 50 de persoane ar fi fost chestionate cu privire la participarea la vot.

Primarul comunei spune ca procurorii DNA au fost insotiti de un angajat al Primariei, dupa ce politistii din localitate au cerut un astfel de sprijin.

Procurorii DNA au facut anchete similare in alte doua localitati din judetul Gorj, respectiv in Polovragi si Dragotesti, unde zeci de persoane au fost, de asemenea, chestionate in privinta participarii la vot.

Procurorii DNA au reluat, vineri, audierile si in comuna vranceana Suraia, dupa ce miercuri acestia au chestionat mai multi localnici cu privire la desfasurarea referendumului, in urma mai multor sesizari depuse in acest sens.

Marti, Directia Nationala Anticoruptie a informat ca procurorii fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.