Tribunalul Bucuresti a inregistrat Alianta de Centru Stanga, formata din PSD si UNPR

Tribunalul Bucuresti a inregistrat Alianta de Centru Stanga, formata din PSD si UNPR

by August 9, 2012 0 comments

Tribunalul Bucuresti a admis joi cererea de inregistrare in Registrul aliantelor politice a Aliantei de Centru Stanga (ACS), formata din Partidul Social Democrat (PSD) si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), scrie Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in termen de cinci zile de la comunicare, potrivit portalului Tribunalului Bucuresti.In luna iulie, PSD si UNPR au semnat protocoalele de constituire a Aliantei de Centru Stanga, vazuta de initiatori ca o coagulare a fortelor de centru-stanga si un sprijin politic reciproc la alegerile parlamentare din toamna.

”Aceasta alianta reprezinta o coagulare a fortelor de centru-stanga. Protocoalele dintre PSD si UNPR au fost facute publice la vremea semnarii lor. Avem o intelegere cu PSD de sustinere parlamentara atat a guvernului, cat si a proiectelor social-democrate. Ne-au sustinut la legea taxei marilor averi, noi am sustinut dupa aceea votarea Guvernului Ponta. La baza acestor protocoale se creeaza o alianta inscrisa la tribunal”, declara pe 13 iulie deputatul progresist Eugen Nicolicea.

El preciza de asemenea ca forma de asociere a partidelor, conform Legii 14/2003 a partidelor politice, este alianta politica, nu alianta electorala.

“Alianta electorala se inscrie la BEC, in timp ce alianta politica se inscrie la tribunal. Alianta electorala dureaza pana se da votul, alianta politica dureaza si dupa aceea. Actele depuse la tribunal si care stau la baza acestei aliante, ca de fapt a oricaror aliante politice, stau protocoalele de colaborare si acordurile dintre cele doua partide. Este o formalitate pe care o cere legea pentru a putea inscrie oficial alianta politica. La alegerile viitoare acest lucru implica o colaborare, dar nu este o alianta electorala. Evident ca daca noi spunem ‘colaboram peste tot’ vom colabora si la alegeri, dar nu este o alianta electorala doar cu scopul de alegeri”, mai spunea atunci Eugen Nicolicea.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.