Turismul la Casa Poporului: peste 2 milioane de lei, in 2011

Turismul la Casa Poporului: peste 2 milioane de lei, in 2011

by August 29, 2012 0 comments

Casa Poporului se transformă în unul dintre cele mai profitabile obiective turistice din România, cu încasări de peste jumătate de milion de euro. Palatul Parlamentului a atras anul trecut nu mai puţin de 141 de mii de vizitatori, dintre care 80% au fost străini. Aproape zilnic, în jurul Casei Poporului se pot observa turişti, români şi străini, cu aparate de fotografiat în mână. Potrivit informaţiilor furnizate de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, instituţia a raportat încasări din turism aferente anului 2011 de peste 2 milioane de lei.Cei mai mulţi dintre vizitatori au fost japonezi, americani şi spanioli. Curioşi au fost însă şi portughezii, chinezii şi israelienii. Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că turiştii care ajung în Bucureşti vor să vadă, în primul rând, Palatul Parlamentului. Nu este cunoscut încă numărul celor care au vizitat Casa Poporului anul acesta, dar este de aşteptat să fie mai mulţi decât în 2011. Asta pentru că în primele luni ale anului, în Bucureşti au fost cu 11% mai mulţi turişti decât anul trecut, potrivit INS.

Casa Poporului are 86 de metri înălţime şi 92 de metri adâncime, cuprinde 12 niveluri la suprafaţă şi a fost ridicată de o echipă de 700 de arhitecţi şi 20.000 de muncitori.

Castelele Peleş, Bran şi Castelul din Hunedoara sunt de asemenea, obiective atractive pentru turiştii străini. La castelul Bran, încasările din vânzarea de bilete au ajuns anul trecut la 1,2 milioane de euro, o sumă fabuloasă pentru România , neegalată de niciun alt obiectiv turistic local.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.