Vasile Blaga: Primarii PDL vor transmite Guvernului exact listele electorale actualizate pana la 11 iulie

Vasile Blaga: Primarii PDL vor transmite Guvernului exact listele electorale actualizate pana la 11 iulie

by August 10, 2012 0 comments

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat vineri ca primarii PDL “nu vor fi partasi la incalcarea legii” si vor transmite Guvernului exact listele electorale actualizate pana la 11 iulie 2012, aratand ca memorandumul secret al Guvernului pe aceasta tema nu are baza legala, transmite Mediafax. Vasile Blaga a spus, la o conferinta de presa, ca memorandumul secret al Guvernului incearca sa schimbe realitatea electorala din Romania si demonstreaza ca USL actioneaza in dispretul legii, al Constitutiei si al oricarei norme democratice.“USL a declansat operatiunea de epurare electorala si a trecut la raschetarea listelor electorale. Pentru USL, alegatorii sunt o masa de manevra care poate fi marita sau micsorata in functie de interesele de moment ale trioului Ponta-Antonescu-Voiculescu. Va anunt ca primarii PDL nu vor fi partasi la incalcarea legii si a unei decizii a CCR. Primarii PDL vor transmite exact listele solicitate de CCR, adica acele liste actualizate pana la data de 11 iulie 2012, potrivit legii”, a precizat Vasile Blaga.

El a precizat ca o sa aiba o audioconferinta cu primarii PDL in care o sa-i roage sa fie atenti la respectarea legii.

Blaga a spus ca atrage atentia tuturor primarilor ca nu trebuie “sa intre in jocul periculos al USL” si a aratat ca memorandumul in baza caruia guvernul Ponta vrea sa elimine categorii de cetateni de pe listele electorale nu are forta de lege si in consecinta operatiunea nu are baza legala.

Vasile Blaga a aratat ca USL incearca sa-i forteze pe primari sa actioneze in interesul politic al Guvernului Ponta, in baza unui act lipsit de valoare juridica si a aratat ca prin memorandum singura tinta a Guvernului este sa elimine cetateni romani de pe listele permanente fara a-i lua in consideare sau a-i adaugat pe cei care au implinit 18 ani, au dobandit cetatenia romana sau si-au recastigat dreptul de vot in urma unor hotarari judecatoresti.

“Modul in care Guvernul instrumenteaza aceasta noua actiune abuziva, prin memorandumuri care au valoare de lege, prin adrese si circulare, arata cat de las este Guvernul Ponta, se foloseste de primar in incercarea de a pacali Curtea Constitutionala”, a afirmat liderul PDL.

El a mai spus ca obiectivul guvernului USL este sa deruteze CCR, punandu-i in fata mai multe date contradictorii, si ca, dupa ce a pierdut referendumul, Victor Ponta si ceilalti lideri USL au decis sa modifice numarul de alegatori si sa-l faca mai mic, pentru a-l pastra de Crin Antonescu la Cotroceni.

“Ce ordona Crin Antonescu seara la Antena 3, executa a doua zi Victor Ponta. Guvernul Ponta trebuie sa retraga fara intarziere aceasta dispozitie prin care se urmareste vicierea rezultatului referendumului din 29 iulie”, a adaugat Vasile Blaga.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.