Vocea Rusiei: USL si-ar putea imbunatati pozitia prin schimbarea rapida a Laurei Kovesi si Daniel Morar

Vocea Rusiei: USL si-ar putea imbunatati pozitia prin schimbarea rapida a Laurei Kovesi si Daniel Morar

by August 21, 2012 0 comments

Radioul guvernamental rus Vocea Rusiei scrie, intr-un articol in care sunt analizate posibilele urmari ale revenirii lui Traian Basescu la Cotroceni, ca, pentru USL, principala provocare in perioada urmatoare va fi pastrarea capitalului electoral si evitarea unei situatii in care sustinatorii USL, deceptionati de rezultatul referendumului, sa nu mai participe la alegerile parlamentare. Pentru ca, sustine sursa citata, orice scor sub 50%+1 va permite lui Traian Basescu sa repete “manevra Boc” si sa numeasca un premier convenabil.“Indubitabil, esecul procesului de demitere a presedintelui Basescu este un esec major al USL. Dupa o suspendare executata impecabil din punct de vedere tehnic, au urmat erori si actiuni care au adus prejudicii majore sanselor de a finaliza cu succes procesul de demitere”, scrie Vocea Rusiei.

Radioul rus mentioneaza ca o astfel de greseala a fost faptul ca “guvernarea USL, in nemarginita-i intelepciune, l-a numit pe Ioan Rus la ministerul de interne, organizand un referendum de demitere intr-o maniera cel putin contestabila din punct de vedere tehnic”.

“Atat pentru PNL cat si PSD urmeaza o perioada foarte dificila atat din punct de vedere psihologic, cat si din punct de vedere politic. Printre actiunile care le-ar putea imbunatati pozitia s-ar numara schimbarea rapida a Laurei Kovesi de la Parchet si a lui Daniel Morar de la DNA, dar asemenea actiuni par a fi dificile in conditiile in care CSM tergiverseaza procesul numirii noului ministru al justitiei”, arata Vocea Rusiei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.