Bulgaria si-a pierdut rabdarea cu Olanda in privinta opozitiei fata de aderarea acestei tari la spatiul Schengen

Bulgaria si-a pierdut rabdarea cu Olanda in privinta opozitiei fata de aderarea acestei tari la spatiul Schengen

by September 13, 2012 0 comments

Bulgaria si-a “pierdut rabdarea” cu Olanda in privinta opozitiei acesteia fata de aderarea Sofiei la spatiul Schengen, a declarat vicepremierul bulgar Simeon Djankov, care este si ministru al Finantelor, pentru cotidianul olandez De Telegraaf, relateaza Novinite.com.  citat de Mediafax.”Olanda schimba regulile jocului din motive electorale”, a declarat Djankov pentru cotidianul olandez, referindu-se la faptul ca politica interna daneza a jucat un rol important in decizia Guvernului de la Haga de a se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen in septembrie 2011.“Bulgaria si Romania sunt victimele jocurilor politice din Olanda. Populismul si nationalismul predomina, iar noi suntem privati de sansa noastra corecta”, a declarat ministrul bulgar, adaugand ca spera sa vada o revizuire a pozitiei Olandei fata de aderarea la Schengen la reuniunea ministrilor europeni de Interne din octombrie.

Comentariile lui Djankov pentru De Telegraaf au loc la o zi dupa ce a devenit clar ca intalnirea Consiliului european pentru Justitie si Afaceri Interne, programata pentru 19-20 septembrie, care ar fi trebuit sa abordeze problema aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, a fost amanata pentru octombrie.

Potrivit ministrului bulgar, care sustine ca tara sa si-a pierdut rabdarea cu Olanda fara a preciza insa ce masuri de “repercusiune” ar putea lua, Bulgaria a facut totul pentru a combate coruptia si a-si reforma sistemul judiciar.

“Este timpul ca Olanda sa inteleaga … Alte tari membre UE recunosc (progresele Bulgariei) dar voi nu. Pur si simplu nu este corect”, a declarat Djankov.

El a mers si mai departe sugerand ca Olanda este acum ridiculizata la Bruxelles pentru ca a esuat in a-si indeplini angajamentele (aparent, Djankov se refera la promisiunile cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen), in timp ce solicita masuri dure din partea unor tari ca Grecia.

“Olanda isi risca reputatia”, considera ministrul bulgar.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.