Cearta ca la usa cortului la Dinamo. Acuze reciproce intre Cristi Borcea si Liviu Negoita

Cearta ca la usa cortului la Dinamo. Acuze reciproce intre Cristi Borcea si Liviu Negoita

by September 4, 2012 0 comments

Scandalul a fost declanşat după ce Cristi Borcea a declarat că jucătorii şi salariaţii de la Dinamo nu sunt plătiţi de mai multe luni, iar Negoiţă a replicat aceştia trebuiau să-şi primească salariile de la fostul acţionar. Negoiţă l-a mai acuzat pe Borcea că oferă informaţii despre Dinamo finanţatorului echipei rivale Steaua, Gigi Becali. Iată dialogul Borcea-Negoiţă, purtat la emisiunea Special de la Sport.ro:Negoiţă: Nu sunt un papagal, sunt un om de onoare şi am venit la Dinamo în condiţiile în care el a fugit, şi-a luat banii şi a fugit. În condiţiile în care Dinamo are datorii de zece milioane.

Borcea: Eu am vrut să rămân.

Negoiţă: Lasă că a fost mai bine. Eu am vrut să plătesc preţul pentru binele lui Dinamo. Am plătit mai mult decât face. Ştiu cât face şi ştiu potenţialul lui Dinamo. Nu mă subestima! Ţi-ai luat banii şi să-ţi vezi de treaba ta. Nu-i mai spune tu lui Naşu, nu mai băga fitile.

Borcea: Salariile sunt neplătite de trei luni, la angajaţi de două luni…

Negoiţă: Nu mai dezinforma, salariile sunt neplătite de două luni. La Liberec ai promis o primă de 500.000 la jucători şi nu te-ai ţinut de cuvânt. Nu mai da lecţii de morală la alţii, vezi-ţi de treaba ta!

Borcea: Nu am fost la Liberec, nu am fost în ţară. Voi mergeţi la Săftica şi vă faceţi de râs acolo şi jucătorii ăştia nu au salarii… La Dinamo nu se face performanţă.

Negoiţă: Când am venit eu la Dinamo, acum câteva săptămâni, tu erai preşedinte executiv şi acum eşti. De ce erau neplătite?

Borcea: Pentru că am ieşit din acţionariat. Cine plăteşte, preşedintele executiv?

Negoiţă: Este o stare de lucruri de mulţi ani de zile. Angajaţii nu sunt plătiţi de o lună, nu eşti updatat cu informaţia… Tu nu mai ştii ce se întâmplă, pentru că nu are rost să mai ştii. Tu nu ţii doar pentru tine, ştie Naşu tot.

Borcea: Dacă te legi de Gigi Becali, de ce nu-ţi pui pamperşi tu, să nu faci pe tine, şi stai înaintea lui Gigi Becali…

Negoiţă: Ce treabă am eu cu Gigi Becali. Ia lasă tu, fiţele astea, cu pamperşii. Dacă erai bărbat, rămâneai la Dinamo, acum, când Dinamo e în budă, că tu l-ai băgat.

Borcea: Eu am făcut performanţă la Dinamo. L-aţi daţi pe Marius Niculae şi nu aţi luat un jucător. A venit la Dinamo marele investitor… Cum investitor la Dinamo, la bănci?

Negoiţă: Am intrat de câteva săptămâni şi vrei să rezolv eu problemele pe care tu le-ai lăsat nerezolvate? S-au plătit şi azi, şi săptămâna trecută, şi salarii, se vor plăti şi săptămâna viitoare…
(…)

Negoiţă: Cristi, ţi-ai luat banul, mergi în drumul tău! Te rog mult, vezi-ţi de treabă. Clubul ăsta e cu zece miloane datorie şi noi căutăm soluţii. Tu ţi-ai luat banul. Laşii pleacă, laşii fug. Când e la greu, laşii fug. Asta ai făcut tu. Asta e important.

Borcea: Niciodată nu am lăsat clubul ăsta la greu!

Negoiţă: Tocmai ce ai făcut-o. Dacă era bine, nu plecai.

Borcea: Ultimii trei ani, ultimii doi ani eu am fost mai mult plecat la Miami…

Negoiţă: Mai taie, ultimul an.

Borcea: Am zis de trei ani că nu mai pot şi dacă găsesc pe cineva plec?

Negoiţă: Clubul ăsta de vreo trei ani se tot cârpeşte, despre ce vorbim? Ai fost implicat. Ai fost preşedinte exceutiv, ştii ce înseamnă asta? Omul care decide, care conduce. Ăsta e un gest de laşitate, asumă-ţi te rog… şi lasă-ne să căutăm soluţii!

Borcea: Orice acţionar care a plecat, m-am dus eu cu Badea, am băgat banii în fiecare an, am dus clubul ăsta. Dar ne-am bătut pentru campionat şi Cupă. Nu au fost niciodată în istoria clubului ăsta salariile restante două sau trei luni. Angajaţii clubului fac pe 5 septembrie două luni?

Negoiţă: Nu e problema ta. Tu stai în banii de la club? Ai fost cât ai fost plecat la Miami şi ai salariul la club. Dacă eşti plecat de ce nu te-ai scos de acolo, de ce nu ai renunţat la salariu?

Borcea: Mă, Ionuţ, tu vrei acum să ne luăm la mişto? V-am sunat şi v-am spus că plătesc eu şi jucătorii, şi angajaţii?

Negoiţă: Lasă-mă cu ofertele astea, că nu ai tu ce să plăteşti. Ce să plăteşti? Tu eşti istorie, gata! Eşti istorie şi eu zic să-şi vezi de treaba ta!

Borcea: Ajunge în Divizia C, Dinamo!

Negoiţă: Ştiu că ţi-ai dori, Cristi… Acum, că ai plecat, vrei ca lumea să zică: “Mamă, cu Borcea, ce bine era!”.

Borcea: N-am cum să intru într-o competiţie cu tine. Că tu nu ai cum să faci ce a făcut Borcea nciodată în viaţa ta.

Negoiţă: Nici nu aş face, că nu mi-e caracterul aşa. Nu aş da niciodată informaţii rivalei de moarte a lui Dinamo. Niciodată. Am văzut în presă că jucători care trebuiau să fie la Dinamo au ajuns la Steaua.

Borcea: Pentru că nu au fost bani, domnul Negoiţă.

Negoiţă: Păi, de ce nu ai băgat tu bani, că eşti potent, de ce n-ai băgat bani? Că ai fost acolo.

Borcea: Ce mi-ai apus tu? “Băi, Cristi, ce eu sunt papagal? Dacă Săvulescu nu bagă 1,3 milioane să ajungă la nivelul meu, nu mai bag nici un ban”.

Negoiţă: Nu ţi-am spus eu treaba asta. Asta le sugerezi tu, încerci să bagi fitile. Tu mi-ai semnalat o problemă pe care o ştiam şi asta e problema mea, cum o rezolv. Nu trebuie să-mi dai tu mie sfaturi.

Borcea: De un an jumătate ştiai situaţia financiară la Dinamo?

Negoiţă: Bineînţeles că o ştiam. În mare parte e vina ta. Acum te bagi în seamnă fără să te întrebe nimeni, cu fitile pe nu ştiu unde, numai cu răutăţi. Dacă nu te băgai în seamă, nu ziceam nimic.

Borcea: Ştii care e problema? De câte ori pierde Dinamo, voi, ca să vă acoperiţi, să aruncaţi praf în ochi la suporteri, aruncaţi ba pe Borcea, ba pe ăia…

Negoiţă: Spune-ne de ce nu ai plătit tu până cum trei săptămâni salariaţii şi jucătorii la zi! Îţi scot din contabilitate istoricul şi îţi arăt că situaţia e de ani de zile. Crezi că dacă eşti tare în gură şi dezinformezi, te ajută cu ceva?

Borcea: Primul lucru am plătit angajaţii şi salariaţii.
Negoiţă: Mâine sau poimânine o să dau în presă situaţia cum a fost plătit Dinamo de cinci ani încoace, ca să fie clar.

Borcea: Bravo, haide, şi să vezi ce contracte se plăteau la Dinamo!

Negoiţă: O să scot documente şi cu achiziţiile de jucători. Avem jucători care au fost plătiţi cu zeci de mii de euro pe minut. Transferuri mirobolante făcute de cel mai mare dinamovist.

Borcea: Care au adus rezultate, Ionuţe, te faci de râs, tu nu ai nici o legătură cu managementul…

La începutul lunii august, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de “câteva milioane” de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile lui FC Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.