Jaf la drumul mare. Petrom a scumpit benzina de 6 ori in 6 saptamani

Jaf la drumul mare. Petrom a scumpit benzina de 6 ori in 6 saptamani

by September 13, 2012 1 comment

Compania Petrom a majorat iar preturile la carburanti: cu 5 bani/litru la benzina si cu 4 bani/litru la motorina. Preturile se apropie treptat de 7 lei/litrul, benzina ajungand sa coste pana la 6,7 lei/litru, iar motorina pana la 6,5 lei/litru, potrivit Hotnews.ro. Este a doua scumpire din ultimele 5 zile si a sasea din ultimele sase saptamani. De fiecare data, explicatia care sta la baza acestor scumpiri este cresterea cotatiilor internationale la titei si la produsele petroliere.Alte majorari ale pretului benzinei

  • 8 septembrie- 5 bani/litru
  • 23 august- 9 bani/litru
  • 17 august- 9 bani/litru
  • 7 august- 7 bani/litru
  • 31 iulie- 9 bani/litru

In mod constant, celelalte companii petroliere opereaza majorari de preturi la o zi sau doua dupa Petrom.

Petrom a realizat un profit de peste 2 miliarde de lei, potrivit Raportului financiar inaintat in luna august Bursei de Valori Bucuresti. Mediul favorabil al pretului la titei si efectul favorabil al cursului de schimb au fost motoarele acestor rezultate, se mai arata in Raport.

„In prima jumatate a anului 2012 am inregistrat o performanta financiara imbunatatita comparativ cu perioada similara din 2011. In continuare, ne pastram angajamentul de a realiza o performanta durabila si de a ne concentra pe potentialele oportunitati de crestere in segmentul de Explorare si Productie. Acest lucru presupune continuarea programului nostru investitional de ordinul a 0,8-1,2 mld euro anual, bazat pe premisele unor fundamente robuste de piata si un mediu fiscal si de reglementare favorabil investitiilor” , a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom S.A.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.