Oficial: Guvernul a stabilit data alegerilor – 9 decembrie

Oficial: Guvernul a stabilit data alegerilor – 9 decembrie

by September 1, 2012 0 comments

Guvernul a stabilit ca alegerile parlamentare vor avea loc in 9 decembrie, in ciuda faptului ca premierul Victor Ponta anuntase, cu cateva ore mai devreme, ca acestea vor fi organizate in 2 decembrie, din cauza opozitiei PDL. “In urma unei discutii in sedinta de Guvern, s-a ajuns la concluzia ca 30 noiembrie este prima zi libera de Sf. Andrei, urmeaza 1 Decembrie, Ziua Nationala, este posibil ca foarte multi cetateni sa plece catre alte localitati. Alte localitati inseamna chiar si in judetul limitrof. Acei cetateni sunt obligasi sa voteze in circumscriptia in care sunt arondati si pentru a nu fi aceasta incurcatura s-a optat pentru data de 9, duminica in care nu este nimic altceva, decat toata lumea acasa”, a precizat Andrei Zaharescu.Acesta a precizat ca, in conditiile stabilirii datei de 9 decembrie pentru alegerile parlamentare, nu crede ca mai este valabila solicitarea premierului de a se discuta cu PDL pentru stabilirea alegerilor in data de 25 noiembrie.

La inceputul sedintei de guvern, Victor Ponta a sustinut ca Guvernul este obligat sa stabileasca alegerile parlamentare in 2 decembrie, din cauza opozitiei PDL de a le organiza mai devreme.

“Suntem obligati sa adoptam 2 decembrie pentru alegeri”, a spus el, in debutul sedintei de guvern, precizand insa ca este vorba despre “o data rea”, care vine dupa festivitatile de 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei, si dupa ziua libera de Sfantul Andrei, in 30 noiembrie.

“Era de o mie de ori mai bine sa fie (alegerile) pe 25 noiembrie”, a comentat el, solicitand membrilor cabinetului sa adopte “de principiu” data de 2 decembrie.

Pe de alta parte, el i-a cerut ministrului Mircea Dusa sa incerce sa poarte un dialog, luni, cu PDL: “Poate ii convingenti ca e spre binele tuturor sa vina cat mai multi oameni la vot”, a spus primul ministru.

Victor Ponta a sustinut ca guvernului nu poate alege alta data si a dat vina pe PDL pentru acest lucru, argumentand ca daca democrat-liberalii ataca hotararea executivului “ramanem fara alegeri”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.