Procuroarea Alina Bica ar putea fi viitorul procuror general al Romaniei

Procuroarea Alina Bica ar putea fi viitorul procuror general al Romaniei

by September 6, 2012 0 comments

Procuroarea Alina Bica – fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în timpul guvernării PDL şi actual consilier al şefului DIICOT, Codruţ Olaru – ar putea prelua funcţia de procuror general al României, în locul Codruţei Kovesi, al cărei mandat expiră în 2 octombrie, au declarat surse oficiale pentru Mediafax. Noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a avut o întrevedere cu procuroarea Alina Bica, ce a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei între 21 ianuarie 2009, până în 7 mai 2012, fiind detaşată de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.Alina Bica a fost secretar de stat în perioada mandatelor deţinute la Ministerul Justiţiei de Cătălin Predoiu, care a reuşit să obţină succesiv rapoarte pozitive privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, impus de Comisia Europeană.

După ce Guvernul condus de Răzvan Mihai Ungureanu a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură în luna mai, Alina Bica, procuror DIICOT, a fost numită consilier al procurorului şef al acestei direcţii, Codruţ Olaru.

Noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a iniţat o serie de întâlniri cu procurori, urmând a face propuneri Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcţiile de procuror general al României, procuror şef al DNA, pentru adjuncţi şi şefi de secţii din coducerea Ministerului Public.

CSM dă aviz consultativ asupra propunerii ministeriale, iar preşedintele României emite decretul de numire, putând respinge o astfel de propunere doar o dată.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.