Teodor Baconschi trimite avertismente catre colegii sai din Alianta Romania Dreapta

Teodor Baconschi trimite avertismente catre colegii sai din Alianta Romania Dreapta

by September 7, 2012 0 comments

Democrat-liberalul Teodor Baconschi susţine că Alianţa România Dreaptă (ARD) va rămâne un simplu element decorativ dacă nu va dovedi că este credibilă şi nu va promova lideri credibili şi capabili de solidaritate. “Rămân câteva întrebări de parcurs: va fi Alianţa România Dreaptă suficient de credibilă pentru a echilibra scena politică internă? Va promova ea lideri credibili şi capabili de solidaritate? Va propune ea în viitorul Parlament personalităţi cu CV-uri serioase, fără schelete în dulap, fără cazier politic de traseişti, fără vocaţie de trădători?”, intreaba Baconschi.In continuare: “Dacă aceste întrebări nu-şi vor primi răspunsul adecvat, atunci noua construcţie va fi şubredă, neconvingătoare electoral: un simplu element decorativ, pe o scenă politică stagnantă, mereu mai departe de România adevărată şi de exigenţele Uniunii Europene”, scrie Baconschi pe blogul său.

De asemenea, el arată că viitorul european al României este doar teoretic asigurat, deoarece elita politică fabricată în deceniile tranziţiei nu face faţă, decât parţial, exigenţelor UE.

Baconschi adaugă că în comportamentul USL de când a preluat majoritatea parlamentară şi guvernarea ţării se poate observa “cel mai trist exemplu de inadecvare la timpurile pe care le trăim”, în condiţiile în care liderii USL nu simt pulsul UE şi au făcut declaraţii agresive la adresa partenerilor externi majori ai României, zdruncinând grav încrederea acestora.

Reprezentanţii PDL, PNŢCD, PNR, ICCD şi FCD au stabilit, miercuri, ca alianţa de centru-dreapta formată din aceste formaţiuni politice să se numească Alianţa România Dreaptă, iar sigla să fie inima.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<