O directoare din ADS, protectoare a oamenilor de afaceri Stefan Poienaru si Dan Voiculescu, a ramas fara slujba

O directoare din ADS, protectoare a oamenilor de afaceri Stefan Poienaru si Dan Voiculescu, a ramas fara slujba

by September 20, 2012 0 comments

Ministerul Agriculturii a reusit, in sfarsit sa o dea afara pe  Aneta Brezoianu, director la Agentia Domeniilor Statului, urmarita penal intr-un dosar de coruptie instrumentat de procurorii DNA. Din 2009 pana astazi, Brezoianu a fost eminenta cenusie din spatele contractelor paguboase incheiate de ADS cu diversi oameni de afaceri ( Stefan Poienaru, Dan Voiculescu), aducand prejudicii statului de zeci de milioane de euro. Ziarul nostru a prezentat, in exclusivitate, actiunile aflate in afara legii, savarsite de Aneta Brezoianu.

Presedintele ADS, Adrian Mogos a pus in aplicare, vineri, o decizie luata de mai multa vreme la nivelul Ministerului Agriculturii, de desfacere a contractului de munca in cazului directoarei Aneta Brezoianu. Decizia a fost luata, potrivit surselor noastre din minister, in urma concluziilor raportului de control intern, care a scos la iveala numeroase nereguli in functionarea ADS. De asemenea, conducerea Agentiei a luat in calcul si faptul ca Brezoianu este urmarita penal intr-un dosar de coruptie privind incheierea unui contract fraudulos intre ADS si societatea Vitifam apartinand omului de afaceri, Stefan Poienaru. (Citeste Cum se fraudeaza bugetul statului si cel al UE. Un caz “scoala” de luare de mita la Agentia Domeniilor Statului; Presedintele “delegat” al ADS, urmarit penal pentru abuz in serviciuPresedintele ADS, pe cale a fi demis. Radu Cristescu protejeaza afacerile lui Voiculescu si Poenaru, dar prejudiciaza statul cu sute de milioane de euro)

Sursele noastre sustin ca Aneta Brezoianu s-ar fi aflat in spatele tuturor contractelor paguboase incheiate de ADS din 2006 pana astazi,  cu diversi oameni de afaceri ( cum ar fi cu Stefan Poienaru si Dan Voiculescu), aducand prejudicii statului de zeci de milioane de euro. Amintim faptul ca in 2010, sub presedintia lui Radu Cristescu ( urmarit penal in acelasi dosar de coruptie), Aneta Brezoianu, impreuna cu Danut Driga ( fost sef al corpului de control al ADS), a fost implicata in intocmirea unui contract vadit avantajos pentru omul de afaceri Stefan Poienaru privind concesiunea unor terenuri agricole in judetul Calarasi, care a adus mari pagube bugetului de stat. Acest contract face obiectul dosarului penal intocmit de procurorii DNA.

De asemenea, Brezoianu, alaturi de Radu Cristescu si Danut Driga, au pus pe hartie conditii extrem de avantajoase pentru firmele lui Dan Voiculescu care au in concesiune terenuri din proprietatea statului, administrate de DNA. Mai exact, din condei, au taiat la jumatate redeventa pe care o datorau societatile lui Voiculescu, catre ADS.

Din pacate, a ramas in functie, in structura de conducere a ADS, Danut Driga( urmarit si el penal de procurorii DNA), ultima veriga din grupul infractional care a capusat Agentia timp de 3 ani de zile.

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.