Un urs care a atacat 3 persoane in judetul Dambovita, era turbat. A fost ucis dupa o mobilizare generala

Un urs care a atacat 3 persoane in judetul Dambovita, era turbat. A fost ucis dupa o mobilizare generala

by September 16, 2012 0 comments

Autorităţile sanitare au stabilit că ursul împuşcat la Pietroşiţa este cel care a atacat trei persoane. S-a instituit carantină pe o rază de 30 de kilometri. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, Sandu Tolea, a declarat că autopsia animalului împuşcat s-a încheiat, fiind recoltate probe biologice pentru două examene care vor arăta dacă animalul a avut rabie şi dacă este cel care a atacat trei oameni în comunele Pietroşiţa şi Buciumeni.

Ursul împuşcat, sâmbătă seară, în localitatea Pietroşiţa era turbat, arată primele rezultate ale autopsiei, a anunţat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, Sandu Tolea, care a susţinut că animalul este cel care cu o zi în urmă a atacat trei oameni.

“S-a termina necropsia, primul examen fiind cel care se face pe amprenta de creier, care a arătaT că animalul a avut rabie. De asemenea, au fost recoltate şi probe din conţinutul stomacal al animalului, nefiind găsite resturi umane în stomacul acestuia. Dacă la aceste două prime examene rezultatele sunt negative vom face şi examenul pe cobai, care dureză până la 28-29 de zile. Totodată, criminaliştii au prelevat labele ursului pentru a le compara cu urmele din teren. Nu se poate da un verdict în acest moment, dacă este sau nu ursul ucigaş, dar toate probele duc la concluzia că mărimea labei este comparabilă sau asemănătatoare cu urmele găsite la faţa locului, a afirmat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în zona în care au avut loc incidentele au mai fost cazuri de rabie, stabilindu-se, astfel, împreună cu specialiştii, că aceasta este o “zonă rabigenă”. În aceste condiţii, ca primă măsură a fost stabilită carantina, fiind instituită o zonă de supraveghere pe o porţiune de 10 kilometri şi o zonă de protecţie pe o porţiune de 30 de kilometri. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa a mai spus că în perioada următoare se va verifica dacă există animale muşcate de acest urs sau dacă au un comportament agresiv.

Ursul a ucis un bătrân şi a rănit alte două persoane

Un bătrân în vârstă de 71 de ani a murit, sâmbătă dimineaţă, după ce a fost atacat de un urs, în satul Dealul Frumos din comuna Pietroşiţa din judeţul Dâmboviţa. Sâmbătă după-amiază, o femeie a fost rănită de urs în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, aflată în vecinătatea Pietroşiţei. Femeia este rudă cu Ministrul Mediului, Rovana Plumb. O a treia persoană este rănită uşor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în satul Dealul Frumos, pe o stradă cu acces la pădurea din zonă. Florescu a precizat că bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost găsit mort de către localnici, după ce a fost atacat de un urs.

După-amiază, o femeie a fost atacată de urs. Femeia a fost găsită pe malul râului Ialomiţa, de către un cioban care a dus-o la o stână din apropiere şi a anunţat autorităţile.Primele informaţii furnizate de către autorităţi arată că femeia, în vârstă de 57 de ani, a suferit răni la gât, la abdomen şi la mâini.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, că femeia rănită de urs în localitatea Buciumeni, satul Dealu Mare, din judeţul Dâmboviţa, este rudă cu ea, spunând că speră că aceasta nu este în stare gravă. Rovana Plumb a spus, la Realitatea TV, că femeia atacată de urs este una dintre rudele sale. “Este chiar la mine acasă, una dintre rude, şi acum se discută pe telefon”, a precizat Rovana Plumb

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.