Victor Ponta: Social-democratii germani au spus clar ca nu vin in Bucuresti. Presa germana a fost foarte critica la adresa Bucurestiului

Victor Ponta: Social-democratii germani au spus clar ca nu vin in Bucuresti. Presa germana a fost foarte critica la adresa Bucurestiului

by September 1, 2012 0 comments

Premierul Ponta declara ca liderii SPD i-au spus ca n-ar fi venit la Bucuresti la Congresul PES, aratand ca in Germania, unde vor fi alegeri, presa a fost foarte critica la adresa Romaniei, el opinand totodata ca “fosta securitate a lui Ceausescu” are in aceasta tara “cei mai buni oameni in presa”, relateaza Mediafax. Ponta a fost intrebat in legatura cu decizia de mutare a congresului PES de la Bucuresti la Bruxelles.“Liderii SPD mi-au spus: ‘Dom’ne, in Germania principalele mijloace de presa au fost foarte critice cu Romania, noi suntem intr-o batalie cumplita’. Au alegeri si imi doresc foarte tare sa castige algerile, adica sa piarda doamna Merkel si CDU. Mi-au spus ca n-ar fi venit la Bucuresti (…) Au o batalie interna si Germania e Germania. Ideea a fost ca, daca veneau la Bucuresti, dupa ce tot ne-a facut noua presa germana, ii ataca”, a afirmat Ponta, vineri seara, la Antena 3.

“Eu am fost cel care a zis: Dom’le, chiar nu vreau sa creez probleme, totusi, oamenii astia au fost langa mine ani de zile, o sa fie langa mine si in anii urmatori (…) Mai ales ca viitorul secretar general al PES va fi chiar din partea SPD, conteaza SPD”, a continuat el.

Victor Ponta a fost de asemenea intrebat daca ce se intampla in Romania este atat de important pentru presa germana.

“In Germania fosta securitate a lui Ceausescu, si dupa aceia preluata, a avut si are in continuare cei mai buni oameni in presa. Sunt niste domni acolo, care, daca va uitati in ultimii 20 de ani, scriu despre Romania si scriu numai cum trebuie despre Romania. Din ciclul ‘servim tara’. Ca ii cheama Schwarz, dar vorbesc romaneste ca mine si ca dumeavoastra si “schwarz” (negru, in lb. germana) – n.r) sunt doar la suflet”, a sustinut premierul Ponta.

Acesta a mai spus ca atacurile la adresa Romaniei in ultima perioada au venit in special de la popularii germani si ca “de ce Romania sau cum a facut Traian Basescu ca Romania sa fie o zona considerata monopol al crestin-democratilor germani” este un lucru la care trebuie gandit in viitor.

“E adevarat ca in ziua de azi, desi nu-i iubeste nimeni, nimeni nu vrea sa se certe cu nemtii”, a conchis Victor Ponta.

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a transmis, vineri, o scrisoare liderilor PES in care cere organizarea Congresului din septembrie la Bruxelles, lucru justificat de “inabilitatea” oficialilor de la Bucuresti de a explica in plan extern actiunile politice privind demiterea lui Traian Basescu.

PSD a solicitat PSE amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment sa nu fie “umbrit” de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anuntata oficial zilele urmatoare, a declarat joi Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.

“Decizia de a solicita amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luata de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentata verbal in aceasta dimineata de catre presedintele PSD, domnul Victor Ponta, intr-o intalnire avuta cu mine si presedintele PES, Serghei Stanisev”, a afirmat Swoboda, adaugand ca aceasta discutie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internationalei Socialiste.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<