Viviane Reding: Criza financiara nu ne permite sa facem compromisuri in Ungaria sau Romania

Viviane Reding: Criza financiara nu ne permite sa facem compromisuri in Ungaria sau Romania

by September 4, 2012 0 comments

Comisia Europeana nu poate si nu trebuie sa faca vreun compromis in Ungaria, Romania sau alt stat membru UE, in contextul actualei crize financiare, a declarat vicepresedintele CE Viviane Reding, intr-un interviu acordat redactorului-sef al EurActiv Italia, Giampiero Gramaglia, informeaza Mediafax. Potrivit EurActiv.com, Viviane Reding a afirmat ca “in contextul actualei crize financiare nu putem si nu trebuie sa facem vreun compromis – nici in Ungaria, nici in Romania, nici intr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Increderea este moneda de schimb a economiei actuale”.“Ceea ce se aplica in mediul pietelor financiare, se aplica si in domeniul european al justitiei. Un sistem juridic care sa functioneze bine si sa fie independent este o conditie prealabila pentru castigarea increderii cetatenilor si investitorilor”, a explicat comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie”, a mai declarat Viviane Reding.

Intrebata daca Uniunea Europeana a fost suficient de ferma in cazul Romaniei si Ungariei, Reding a declarat ca CE a raspuns ferm “unor situatii in care respectarea statului de drept si a independentei justitiei au fost amenintate”.

“Dupa cateva avertizari, am adus Ungaria in fata Curtii Europene de Justitie si in prezent urmarim indeaproape evolutia situatiei in Romania. Amenintarile la adresa judecatorilor care isi fac treaba sunt inacceptabile pentru mine, fie ca se petrec in Romania sau in oricare alta tara a Uniunii Europene”, a declarat Reding.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.