Ambasadorul Rusiei: Consideram imposibila ridicarea imunitatii diplomatului rus implicat in accident

Ambasadorul Rusiei: Consideram imposibila ridicarea imunitatii diplomatului rus implicat in accident

by October 25, 2012 0 comments

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, şi-a exprimat regretul, joi, pentru “consecinţele grave ale accidentului” din 21 octombrie în care a fost implicat un diplomat rus. În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, însă, ambasadorul spune că “este imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului care a săvârşit accidentul”, dar că acestuia i-a fost încheiat mandatul în România.

“Ambasada încă o dată îşi exprimă regretul profund în legătură cu consecinţele grave ale accidentului care a avut loc duminică, 21 octombrie, în urma căruia a fost accidentată tânăra Mădălina Băcanu. Exprimăm sinceră compasiune faţă de rudele şi cei apropiaţi. Pentru noi, lucru esenţial este sănătatea domnişoarei. Ambasada se află într-un contract permanent cu autorităţile spitalului. Apreciem fidelitatea autorităţilor române faţă de respectarea principiului dreptului internaţional care, prin convenţia de la Viena, garantează circulaţia liberă a diplomaţilor şi dreptul lor de a părăsi teritoriul statului primiţător şi de asemenea dorinţa părţii române de a rezolva acest caz fără politizarea exagerată. Partea rusă se va căuta aceeaşi abordare nepolitizată în viitoarea investigaţie a accidentului. În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, cu privire la relaţii diplomatice şi practica internaţională considerăm imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului care a săvârşit acest accident. În această legătură, partea rusă a luat decizia de a termina imediat mandatul lui. Ieri, Aleksandr Evsiukov a părăsit România”, a spus ambasadorul Rusiei.

Totodată, ambasadorul a ţinut să mulţumească presei din România pentru modul în care a tratat incidentul.

“Ambasada mulţumeşte mass-media României pentru abordarea corectă a acestui accident în presă. Suntem deschişi pentru discuţii imparţiale cu presa şi sperăm că dilogul ne ajută să ţinem la curent opinia publică a României despre cursul anchetei acestui accident. Exprimăm încă o dată speranţa ca acest accident rutier nu va dăuna relaţiilor ruse-române care au început să aibă o dinamică pozitivă”, a încheiat Oleg Sergheevici Malghinov.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<