ANI: Lucia Hossu Longin s-a aflat in stare de incompatibilitate. A fost simultan membru in CA al TVR si administrator de firma

ANI: Lucia Hossu Longin s-a aflat in stare de incompatibilitate. A fost simultan membru in CA al TVR si administrator de firma

by October 30, 2012 0 comments

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Lucia Hossu Longin, membru in Consiliul de Administratie al Televiziunii publice, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada iunie 2010-martie 2011, timp in care a detinut simultan atat functia de membru CA al TVR, cat si cea de administrator al firmei Letti Lou Film SRL, potrivit unui comunicat de presa ANI.
ANI a constatat ca Lucia Hossu Longin s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 29 iunie 2010, cand a fost numita membru CA al SRTv, si 30 martie 2011. In aceasta perioada, ea a incalcat “dispozitiile art. 84), alin. 1, lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei”, arata comunicatul ANI. Lucia Hossu Longin detinea functia de administrator Letti Lou Film SRL din 30 martie 2007.

ANI arata ca, potrivit Legii nr. 161/2003, “membrilor consiliilor de administratie si ai comitetelor directoare ale Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune li se aplica dispozitiile art. 72 si regimul incompatibilitatilor […] pentru ministri si, respectiv, secretari de stat, precum si incompatibilitatile prevazute in legi speciale.”

Agentia precizeaza ca:

  • persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.
  • in cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.
  • persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Luna aceasta, Lucia Hossu Longin a fost numita din nou membru in Consiliul de Administratie al TVR, validat de Parlament, ea fiind propusa pentru aceasta functie de catre PNL.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.