European Voice: Premierul Victor Ponta, un oportunist agresiv, caruia ii plac ambuscadele politice

European Voice: Premierul Victor Ponta, un oportunist agresiv, caruia ii plac ambuscadele politice

by October 18, 2012 0 comments

European Voice, publicatie editata de Economist Group, a publicat joi un profil dur al premierului Victor Ponta intitulat”Oportunismul agresiv”. Materialul semnat de Andrew Garner trece in revista parcursul lui Ponta aratand ca “ii plac ambuscadele politice” si ca “este, cu siguranta, un om care loveste repede si eficient”. Profilul amplu, insotit de un CV si o caricatura a premierului, arata ca, preluarea postului de premier la 39 de ani este un indici al faptului ca Ponta are “o minte determinata si calculata”, punctand ulterior ca a ajuns la sefia Guvernului “by default”, odata cu prabusirea guvernului PDL.

“Nu imaginea, un scrutin electoral ori promisiunea sa de a crea cel mai cinstit guvern din istoria Romaniei l-au transformat in premier in luna mai a acestui an. A devenit, mai degraba, premier  ca urmare a prabusirii guvernului lui Emil Boc”, precizeaza autorul

Autorul precizeaza ca Ponta a fost sef al Corpului de Control al Guvernului, postul fiind “un cadou facut in 2001 tanarului avocat de catre Adrian Nastase, pe atunci premier. Ponta nu si-a facut, totusi, un nume ca un luptator impotriva coruptiei, ci invers”, scrie European Voice.

Articolul face referire si la telegramele diplomatice americane dezvaluite de WikiLeaks, Ponta fiind descris intr-una dintre ele drept un “opozant rigid al reformei substantiale in justitie” a carui “ura” fata de Monica Macovei este binecunoscuta.

Autorul profilului citeaza descrierea facuta de universitarul britanic Tom Gallagher lui Victor Ponta: “neobisnuit de arogant si nelegat de nicio regula”, cu “un incredibil grad de incredere in sine si un ego foarte puternic”. Potrivit publicatiei citate, “alte descrieri sugereaza ca Ponta este agresiv, schimbator si vanitos, cu un vag respect fata de separarea puterilor in stat si o capacitate, dupa formularea unui jurnalist roman, de a minti foarte sincer (desi Corina Cretu, europarlamentar din partidul lui Ponta, spune ca ‘cinstea este principala lui calitate’)”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.