Mark Gitenstein: Evaziunea fiscala depaseste in Romania bugetul de stat

Mark Gitenstein: Evaziunea fiscala depaseste in Romania bugetul de stat

by October 25, 2012 1 comment

Evaziunea fiscală este atât de prevalentă în România încât depășește bugetul statului, trei milioane de români din economia gri neplătind taxe, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, potrivit NewsIn. România, ca și alte economii postcomuniste, este ca o piramidă inversată. Aveți trei milioane de angajați în sectorul privat care plătesc impozite, care susțin 15 milioane de români. Sunt trei milioane de români în economia gri care nu plătesc taxe. Evaziunea fiscală este atât de prevalentă în România încât depășește bugetul statului”, a spus Mark Gitenstein cu ocazia prezentării raportului ‘Priorităţi pentru România” de către Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România).
Acesta a vorbit şi despre faptul că sunt mult mai mulți pensionari decât angajați. “Jumătate dintre angajați primesc asistență socială și 400.000 de români lucrează pentru companiile de stat și noi știm ce se întâmplă acolo. Ele crează mult mai multe pagube decât profit”, a adăugat Mark Gitenstein.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Mardare Gheorghe
    #1 Mardare Gheorghe 26 October, 2012, 08:47

    Dl.ambasador cunoaste acest fapt de mult timp.Statul prin intitutiile sale incuraleaza evaziunea fiscala.Exemplifica,returnarea de TVA mult mediatizata prin principala institutie ANAF care faciliteza,devalizarea bugetelor pe documente ilicite.O verificare pe fiecare judet ar scoate la iveala principalii BENEFICIARI care sunt persoane protejat politic.Caz:Galati returnare TVA pentru SC MOBIMOD SA Tecuci ,adresa nr.863858/16.03.2010 ANAF Bucuresti beneficiari directi Catalin Chelu,Cornel Mangalea actionari,suma 20 milione euro,ilicit.Efecte “ZERO” dar statul pagubit.In SUA persoanele erau retinute imediat,In Romania sunt protejati de Justitie,instante si Parchete….fara comentarii.

    Reply this comment

<