Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu: Remus Vulpescu trebuie schimbat din functie

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu: Remus Vulpescu trebuie schimbat din functie

by October 1, 2012 0 comments

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, va fi demis dupa incheierea procesului de privatizare a Oltchim, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu.”Din punctul meu de vedere domnul Vulpescu trebuie schimbat din functie, dar acest lucru va fi facut in momentul incheierii procesului de privatizare a Oltchim”, a spus Chitoiu, potrivit Agerpres.Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a mai declarat luni ca termenul pentru negocierea contractului de vanzare – cumparare a pachetului de actiuni Oltchim a expirat, dupa 10 zile de negocieri.

“Termenul a expirat astazi. Conform prevederilor HG 577, termenul care era prevazut in acest act normativ este de 10 zile de la licitatie. Adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente care sa rezulte ca detine disponibilitati banesti pentru plata pretului integral al actiunilor, asa cum a fost adjudecata licitatia. Nu mai avea rost sa continue negocierile. Nu s-a semnat contractul de vanzare-cumparare pentru actiunile Oltchim. De asemenea, nu s-a semnat niciun contract pentru creantele detinute de AVAS si Electrica la Oltchim”, a adaugat Daniel Chitoiu.

Negocierile pentru semnarea contractului au inceput luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final pentru incheierea negocierilor era stabilit luni, 1 octombrie 2012.

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD si patronul OTV, a fost declarat, in 21 septembrie, adjudecatar al licitatiei cu oferta in plic pentru achizitionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Ramnicu Valcea, pentru care a oferit 203 milioane lei., a explicat Remus Vulpescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.