O scrisoare a mai multor institute culturale din Franta protesteaza fata de demiterea directorului ICR din Paris

O scrisoare a mai multor institute culturale din Franta protesteaza fata de demiterea directorului ICR din Paris

by October 18, 2012 0 comments

Scrisoarea, semnata printre altii de directorii Institutului Goethe, Institutului Cultural Italian sau Institutului Cultural Elvetian din Paris, solicita lui Andrei Marga anularea deciziei de eliberare din functie a directorului ICR Paris, Katia Danila, si a directorului adjunct, Simona Radulescu. “Mentinerea deciziei de eliberare din functie”, se precizeaza in scrisoare, “va duce la nefinalizarea programului cultural multianual al Katiei Danila si Simonei Radulescu si ele nu vor mai putea dirija participarea Romaniei la Salonul de Carte de la Paris, din 2013”.Romania este pentru prima data invitata de onoare la Salonul de Carte de la Paris, cel mai important eveniniment editorial din Franta, care va avea loc in martie 2013.Scrisoarea adresata lui Andrei Marga este semnata de comitetul director al Forumului Institutelor Culturale Straine de la Paris (FICEP) care reuneste cele 46 de centre culturale straine din capitala Frantei. Directoarea ICR Paris, Katia Danila, face parte din comitetul director al FICEP. Din 2012, ICR Paris a preluat si conducerea cluster-ului parizian a EUNIC (Uniunea Europeana a Institutelor Culturale Nationale).

“Pentru a le permite sa-si duca pana la capat mandatul ce le-a fost incredintat si pentru a continua sa faca parte din comitetul director”, se precizeaza in scrisoarea adresata de board-ul FICEP lui Andrei Marga, “va rugam sa va reconsiderati decizia” de eliberare din functie a directorului ICR Paris.

Scrisoarea este semnata de directorul Institutului Goethe din Paris, directorul Institutului Cultural Italian din Paris si de catre directorii centrelor culturale canadiene, elvetiene si egiptene din Paris.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.