Politistii cer ajutorul SRI pentru a-l prinde “cu mata in sac” pe fiul lui Radu Mazare

Politistii cer ajutorul SRI pentru a-l prinde “cu mata in sac” pe fiul lui Radu Mazare

by October 8, 2012 0 comments

Poliţia Rutieră a trimis la SRI o filmare neclară realizată de camera unui radar, care surprinde autoturismul lui Răducu Mazăre mergând cu viteză mare pe A2 şi care trebuie analizată cu aparatură performantă, pentru a se stabili cine se afla la volan, au delarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie. Poliţiştii Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au trimis la Serviciul Român de Informaţii (SRI) o filmare realizată de aparatul radar pe A2, la 22 august, în care un autoturism Jaguar al fiului primarului Radu Mazăre, Răducu, a fost surprins în dreptul kilometrului 49, pe sensul de mers dinspre Constanţa spre Bucureşti, în timp ce mergea cu 194 de kilometri pe oră.

Poliţiştii au solicitat SRI să editeze imaginile până când acestea devin clare, în condiţiile în care, din cauza faptului că soarele bate în parbrizul automobilului, nu se poate distinge figura persoanei care se află la volan.

Poliţiştii au declanşat o anchetă după ce autoturismul respectiv a fost oprit la kilometrul 30, iar şoferul, în persoana lui Răducu Mazare, le-a spus că, în momentul în care maşina sa a fost înregistrată de radar, nu el se afla la volan, ci un un prieten de-al său. Fiul primarului din Constanţa a explicat că, între kilometrul 49 şi kilometrul 30, prietenului său i s-a făcut rău şi, din acest motiv, a fost nevoit să treacă el la volan, pentru a preveni un eventual accident.

Prietenul lui Răducu Mazăre a susţinut, la rândul său, declaraţia şoferului, drept pentru care poliţiştii i-au ridicat lui permisul de conducere, şi nu fiului primarului Constanţei.

Pentru a fi siguri că fiul lui Mazăre şi prietenul său au spus adevărul, poliţiştii au analizat imaginile a doua zi, însă, din cauza soarelului care bătea în parbriz, nu s-a putut trage nicio concluzie. Ca urmare, înregistrarea a fost trimisă, mai departe, Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române. Criminaliştii nu au putut nici ei să se pronunţe în legătură cu persoana aflată la volan, drept pentru care reprezentanţii Direcţiei Rutiere au cerut sprijinul SRI, instituţie care deţine aparatură mult superioară celei aflate în dotarea IGPR. Potrivit surselor citate, până în prezent, SRI nu a transmis niciun răspuns.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat că, fiind vorba despre o anchetă în curs, instituţia pe care o reprezintă nu poate nici să confirme şi nici să infirme faptul că verifică imaginile respective, la solicitarea Poliţiei Rutiere.

Cu o lună şi jumătate înaintea incidentului de pe A2, Răducu Mazăre rămăsese fără permis, tot pe autostrada Bucureşti-Constanţa, pentru depăşirea limitei de viteză, însă carnetul de conducere i-a fost restituit, după ce a depus o contestaţie în instanţă. Ca urmare, până la soluţionarea cauzei, Răducu Mazăre are dreptul să conducă. În cazul în care instanţa va respinge contestaţia, fiul primarului Mazăre va pierde dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.