Promisiunile electorale ale Aliantei Romania Dreapta: reducerea cotei unice la 12%, cresterea salariului minim la 900 lei

Promisiunile electorale ale Aliantei Romania Dreapta: reducerea cotei unice la 12%, cresterea salariului minim la 900 lei

by October 30, 2012 0 comments

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni seara că programul de guvernare al ARD cuprinde reducerea cotei unice de la 16% la 12%, precum şi mărirea salariului minim pe economie la 900 de lei în 2013 şi la 1000 lei începând cu 1 ianuarie 2014. ,,În primul rând, în centrul programului nostru de guvernare care urmăreşte normal modernizarea statului român şi creşterea nivelului de trai al românilor, se găseşte românul cu problemele lui. Noi considerăm, spre deosebire de socialişti, noi considerăm cetăţeanul ca subiect şi nu ca obiect al politicilor noastre”, a spus el într-o emisiune Digi TV.

Vasile Blaga a mai susţinut că Alianţa România Dreaptă doreşte să reducă cota unică de la 16% la 12%, principiu cu care inclusiv FMI a fost de acord încă din luna septembrie a acestui an. ,,Desigur, în zona economică noi considerăm că nu există guvern şi nu s-a implicat guvern să dai legi prin care să stabileşti un anumit nivel de creştere economică (…). Vom reduce cota unică de la 16% la 12%. Principiile programului nostru de guvernare le-am pus în braţele FMI-ului încă din septembrie. Asta pe de-o parte va duce la creşterea locurilor de muncă, cea mai mare problemă a României, Europei, a lumii în acest moment sunt locurile de muncă”, a precizat democrat-liberalul.

Preşedintele PDL a mai spus că se mai doreşte mărirea salariului minim pe economie la 900 de lei începând cu 1 ianuarie 2013 şi la 1000 lei din 2014. ,,În al doilea rând vom creşte salariul minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2013 la 900 de lei şi începând cu 1 ianuarie 2014 la 1000 de lei. Pentru că va trebui să mergem foarte mult pe creşterea productivităţii muncii, iar pe de altă parte şi pe un anumit consum intern. Dar cu o condiţie: vom promova produsele româneşti”,a punctat el.

În ceea ce priveşte agricultura, democrat-liberalul a spus că ARD are în vedere dezvoltarea industriei agroalimentare. ,,Agricultura, prin dezvoltarea agriculturii şi a industriei agroalimentare. Şi aici cu tot ceea ce înseamnă încurajarea comasării terenurilor”, a conchis Vasile Blaga.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.