Traian Basescu, la intalnire cu liderul georgian Saakasvili: Putem plange impreuna, am ajuns in opozitie

Traian Basescu, la intalnire cu liderul georgian Saakasvili: Putem plange impreuna, am ajuns in opozitie

by October 18, 2012 0 comments

Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi dimineata, la Palatul Cotroceni, pe liderul georgian Mihail Saakasvili, glumind impreuna cu acesta pe tema alegerilor pierdute de formatiunea sa si afirmand ca pot plange impreuna pentru ca fiecare dintre ei a ramas in opozitie fata de Guvern: “Cum merg lucrurile in Georgia? Ati ramas si dumneavoastra in opozitie cu Guvernul dumneavoastra. Asa ca acum putem plange impreuna”, i-a spus Basescu omologului sau georgian, potrivit Mediafax.El l-a intrebat pe Mihail Saakasvili si daca noul Guvern de la Tbilisi va mentine linia pro-occidentala.

Mihail Saakasvili l-a informat ca formatiunea sa a primit asigurari ca noile autoritati vor mentine “drumul de apropiere” fata de NATO si UE, adaugand ca va acorda tot sprijinul sau in acest sens.

Liderul georgian a mai aratat ca noul guvern din tara sa mosteneste un buget de surplus si are in acest sens un avantaj spre deosebire de perioada cand a venit el la putere si situatia financiara a tarii nu era deloc buna.

Mihail Saakasvili se afla la Bucuresti pentru a participa la Congresul PPE, el apreciind ca aceasta reuniune este cea mai dinamica dintre toate congresele popularilor la care el a asistat.

“Probabil dezbaterile au luat si ceva din energia dumneavoastra”, i-a mai spus Saakasvili lui Basescu.

Presedintele georgian l-a numit miercuri in functia de premier pe miliardarul Bidzina Ivanisvili, a carui coalitie de opozitie a castigat alegerile legislative la 1 octombrie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.