UE va schimba conditiile de aderare la UE ca urmare a situatiei politice din Romania

UE va schimba conditiile de aderare la UE ca urmare a situatiei politice din Romania

by October 11, 2012 3 comments

Uniunea Europeana va inaspri procesul de aderare pentru statele candidate in urma recentelor incalcari ale statului de drept din noile state membre precum Romania care au subminat principiile democratice de baza ale uniunii, relateaza Financial Times citat de Mediafax. Comisia Europeana a adaugat de asemenea noi masuri de control si standarde pentru a monitoriza progresele candidatilor, asumandu-si puterea de a opri procedurile de aderare daca exista dovezi ca un stat candidat nu indeplineste reformele necesare.Stefan Fule, comisarul UE pentru extindere, a recunoscut ca Bruxelles-ul invata din greselile facute in cadrul procesului de aderare pentru Ungaria si Romania. “Lectiile invatate din aderarile anterioare subliniaza importanta unei atentii sporite asupra acestor domenii si imbunatatirea calitatii procesului”, arata un raport al comisiei ce analizeaza politica de extindere a UE.

“Noua abordare a negocierilor in domeniul statului de drept introduce necesitatea inregistrarii riguroase a implementarii reformelor ce se va realiza pe intreg parcursul procesului de negociere. Reformele trebuie sa fie adanc inradacinate si sa fie ireversibile”.

Actiunile guvernelor de la Bucuresti si Budapesta din ultimul an au generat ingrijorare din partea Bruxellesului cu privire la deraierea democratiei si a statului de drept in Romania si Ungaria.

“Extinderea a fost cea mai de succes politică UE”, a declarat Fule. “Însă poate (continua să fie) de succes… dacă este credibilă…nu este în interesul statelor membre, nu este în interesul statelor candidate să se alăture UE şi apoi să se confrunte cu consecinţele nerespectării pe deplin a standardelor de aderare”.

Facebook Comments Box

3 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Observator
  #1 Observator 11 October, 2012, 12:48

  Qui prodest?
  Inca nu m-a convins nici un ALES sau mare ECONOMIST sau GUVERNATORUL BNR sau REGELE sau oricare altul cat de cat credibil (vom constata noi), care este stringenta exercitiului marii unificari statale sub numele de UE.

  Reply this comment
 2. ObSServator
  #2 ObSServator 11 October, 2012, 13:06

  Muhaiele… De ce nu publicati comentariile???

  Reply this comment
 3. ObSServator
  #3 ObSServator 11 October, 2012, 13:07

  S-o cenzurezi pe … soacra-ta !

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.