Alianta Romania Dreapta isi lanseaza astazi candidatii la Opera Romana

Alianta Romania Dreapta isi lanseaza astazi candidatii la Opera Romana

by November 5, 2012 0 comments

Alianta Romania Dreapta (ARD) isi lanseaza, astazi, cei 452 de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, informeaza Agerpres. Evenimentul se desfasoara de la ora 15:00 la Opera Romana. Presedintele Partidului Forta Civica (PFC), Mihai-Razvan Ungureanu, a declarat vinerea trecuta ca lansarea candidatilor ARD (PDL, PNTCD, PFC) la parlamentare nu va fi una “de tip nord-coreean”, iar despre posibile aliante post-electorale a spus ca ARD “nu va bate palma cu extremismul politic”.

Pe listele ARD la parlamentare se regasesc 394 de candidati proveniti de la PDL, 26 de la PNTCD si 32 de la Forta Civica. Candidatii au fost evaluati de o Comisie de etica iar cei trei co-presedinti ai ARD au luat decizia politica.

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur declara lunea trecuta ca “din cele peste 500 de dosare care au fost la verificare, doar un procent de 7% a fost pus in discutia Comisiei de integritate cu semne de intrebare.”

Cat priveste scorul electoral, cei trei co-presedinti ai ARD au afirmat in mai multe randuri ca alianta de centru-dreapta si-a fixat ca tinta obtinerea unui procent de 30% din voturile exprimate la scrutinul din 9 decembrie.

Liderii ARD vor candida in colegii din afara Capitalei: Vasile Blaga (PDL) intr-un colegiu din Timis, Mihai Razvan Ungureanu (PFC) intr-un colegiu din Arad si Aurelian Pavelescu (PNTCD) intr-un colegiu din Valcea. Blaga a explicat saptamana trecuta, la TVR, ca decizia sa de candida intr-un colegiu din judetul Timis era luata de acum cateva luni si tine nu de o fuga din fata electoratului bucurestean, ci de o strategie a aliantei de centru-dreapta de a maximiza potentialul electoral in fiecare regiune a tarii.

Pe listele ARD se mai regasesc Anca Boagiu, Gabriel Berca, Traian Igas, Claudia Boghicevici, Elena Udrea, Radu F.Alexandru, Gheorghe Ialomiteanu, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Alexandru Nazare, Cezar Preda, Stelian Fuia, Daniel Buda, Petru Calian, Bogdan Cantaragiu, Mircea Toader, Sulfina Barbu, Mihaela Sandru, Mihai Stanisoara, Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu, Vasile Gherasim, Theodor Paleologu.

Totodata, din partea PDL pe listele ARD se regasesc Teodor Baconschi, Gheorghe Seculici, Adrian Papahagi, Alin Tise, Mircia Muntean, Gheorghe Udriste, Cristina Traila, Nicolae Ivaschescu, Marian Zlotea.

Din partea Partidului Forta Civica candideaza Adrian Iurascu, Alexandru Ciocalteu, Teodor Maries, Iulian Craciun, iar din partea PNTCD Mihail Neamtu, Stefan Vlaston si Sandra Marilyn Andreea Budis (Sanda Pralong).

In privinta programului de guvernare al ARD, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, martea trecuta, la TVR, ca acesta pune accent pe apararea actualelor locuri de munca si crearea de conditii care sa conduca la aparitia altora noi, avand ca pilon central reducerea cotei unice de la 16% la 12%. Vasile Blaga a adaugat ca un alt punct important din programul de guvernare al ARD il reprezinta “cresterea salariului minim de la 740 de lei la 850 de lei in primul an”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.