Barack Obama a mai castigat un mandat la Casa Alba. Cele mai mari televiziuni din SUA l-au dat invingator

Barack Obama a mai castigat un mandat la Casa Alba. Cele mai mari televiziuni din SUA l-au dat invingator

by November 7, 2012 0 comments

Potrivit estimarilor CNN, FoxNews si NBC, presedintele in functie, democratul Barack Obama a castigat un nou mandat de 4 ani la Casa Alba. CNN estimeaza ca Obama a reusit sa adune peste 270 de voturi din cele 538 posibile inainte de terminarea numaratorilor si estimarilor din toate statele americane. Fox News estimeaza ca Obama a adunat 275 de voturi in Colegiul Electoral, fara sa mai ia in considerare numaratoarea din cateva state, inclusiv Florida.

Mitt Romney, in fata sustinatorilor sai adunati la Boston Convention Center: Multumesc, prieteni, multumesc foarte mult. Tocmai l-am sunat pe Presedintele Obama pentru a-l felicita pentru victorie.

Principalele retele de televiziune si-au anuntat estimarea ca Obama este castigatorul alegerilor dupa ce, pe baza rezultatelor partiale si a exit poll-urilor, au apreciat ca Ohio – unul dintre statele “indecise” – a optat pentru presedintele in exercitiu.

Obama a fost declarat castigator inainte ca posturile sa poata faca estimari clare pentru mai multe state unde votul era foarte strans – Florida, Colorado, Nevada si Virginia. Obama a fost considerat castigator in mai multe state-cheie, inclusiv Ohio, Iowa, Wisconsin si New Hampshire. Dupa ce retelele TV au anuntat victoria lui Obama, si statul-cheie Colorado a fost declarat pro-Obama.

Retelele TV au anuntat victoria lui Obama in Ohio desi, la numararea a 77% din voturi, scorul in acest stat era de 49%-49%, iar Romney avea un mic avantaj de circa 2.000 de voturi. Pe tot parcursul noptii, atentia fusese atrasa de Florida, stat cu un numar foarte mare de electori (29) si unde, pe masura ce rezultatele erau inregistrate, diferentele intre cei doi candidati fluctuau intre cateva sute si 20.000 de voturi.

Obama a castigat in statul Pennsylvania in pofida campaniei sustinute desfasurata acolo de echipa lui Mitt Romney. Televiziunile l-au declarat, de asemenea, pe presedintele in exercitiu castigator in statele-cheie Ohio, Wisconsin si Iowa, el castigand si in mai multe state traditional democrate cu un numar foarte mare de electori – California, New York, Michigan. Potrivit exit-pollurilor prezentate de CNN si Fox News, Obama a primit sustinere considerabila din partea alegatorilor de sex feminin, a afro-americanilor si a comunitatilor latino.

Potrivit proiectiilor facute de retelele de televiziune pe baza rezultatelor alegerilor pentru Congres, Obama va continua sa lucreze cu un Senat dominat de democrati si o Camera a Reprezentantilor dominata de republicani.
“Trecem printr-o perioada de mari incercari pentru America si ma rog ca presedintele sa aiba succes si sa poata sa ghideze natiunea noastra.”

Romney le-a multumit celor apropiati si celor care s-au implicat in campania electorala.

“Nu cred ca a mai existat vreodata vreun efort atat de mare pentru partidul nostru care sa se compare cu ce ati facut voi in ultimii ani. Natiunea noastra se afla acum intr-un punct critic. Nu avem timp acum sa ne certam, ci trebuie sa ne unim fortele. Nu doar noi politicienii, ci cu totii trebuie sa facem asa”, a mai spus Romney.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.