Declaratie socanta a lui Adrian Nastase: Am vrut sa ajung la morga, nu sa aman pedeapsa

Declaratie socanta a lui Adrian Nastase: Am vrut sa ajung la morga, nu sa aman pedeapsa

by November 21, 2012 0 comments
“Am vrut să ajung la morgă, nu să amân pedeapsa” – este declaraţia şocantă făcută miercuri de Adrian Năstase. Jurnaliştii au fost agresaţi de bodyguarzii familiei Năstase. Fostul premier Adrian Năstase a mers miercuri în faţa judecătorilor. Curtea de Apel Bucureşti judecă, miercuri, recursul făcut de Năstase împotriva unei hotărâri date de tribunal prin care s-a decis ca perioada petrecută sub pază la Spitalul Floreasca, după tentativa de sinucidere, să nu i se deducă din pedeapsă.

În jurul orei 9:00, fostul premier Adrian Năstase a ajuns la Curtea de Apel din Bucureşti.

Năsatse a spus în faţa judecătorilor că este o problemă de principiu: “În realitate, eu am vrut să ajung la morgă, nu să amân pedeapsa”.

“Aici vorbim de aplicare corectă a legii. S-au ridicat două probleme de principiu în acest recurs. Una enunţată de domnul preşedinte care a spus clar că nimeni nu poate adăuga la o pedeapsă stabilită legal de nişte judecători şi a doua legată de constituţionalitatea dispoziţiilor art 87, alineatul 3, teza referitoare la faptul că dacă un condamnat şi-a provocat voit boala, acest tip nu se ia în considerarea executării pedepsei. un text neconstituţional”, a spus Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

În afara sălii de judecată, a avut loc şi un incident. Jurnaliştii prezenţi miercuri dimineaţă la Cureta de Apel au fost bruscaţi de bodyguarzii familiei Năstase.

Adrian Năstase susţine că cele şase zile petrecute în Spitalul Floreasca trebuie să i se reducă din pedeapsa de doi ani de închisoare în care a fost condamnat în Dosarul “Trofeul Calităţii”.

Tribunalul Bucureşti a respins, în 2 octombrie, cererea fostului premier Adrian Năstase de eliminare din condamnarea sa la doi ani de închisoare dispusă în dosarul “Trofeul Calităţii” a zilelor în care a stat internat la Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.