DIICOT: Dosar penal pentru tranzactii ilegale de jucatori la 2 echipe din Liga 1. Prejudiciul: 11 milioane de euro

DIICOT: Dosar penal pentru tranzactii ilegale de jucatori la 2 echipe din Liga 1. Prejudiciul: 11 milioane de euro

by November 14, 2012 0 comments

Procurorii DIICOT anchetează modul în care s-au efectuat mai multe transferuri de la “U” Cluj la petrolul Ploieşti, în urma cărora statul a fost păgubit prin neplata taxelor aferente. Politiştii au ridicat mai multe calculatoare şi documente. Cel mai probabil este vorba despre trecerea în grup a aproximativ 15 fotbalişti de la “U” Cluj la Petrolul Ploieşti în momentul în care Florian Walter a renunţat la gruparea ardeleană şi a devenit patron la clubul din Prahova.

Conform primelor informaţii ale anchetatorilor, jucătorii au fost transferaţi gratis de la “U” Cluj la Petrolul Ploieşti. Mai mulţi oficiali din conducerea celor două cluburi urmează să fie audiaţi la sediul DIICOT.

Sunt căutate documente din care pot rezulta infracţiuni de delapidare, evaziune fiscală şi constituire a unui grup de criminalitate organizată.

Fotbaliştii care au trecut în vară de la “U” Cluj la Petrolul: Mircea Bornescu, George Galamaz, Ionuţ Neag, Constantin Grecu, Sebastian Achim, Gaston Mendy, Adrian Cristea, Ovidiu Hoban, Marian Cristescu, Sebastian Cojocnean, Laurenţiu Marinescu, Gheorghe Grozav, Vlad Morar, Tony Nwakaeme şi Lukasz Szukala.

Surse judiciare au declarat că în acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi delapidare, iar prejudiciul se ridică la aproape 11 milioane euro.

DIICOT a efectuat miercuri percheziţii în Cluj-Napoca şi Ploieşti, la sediile sociale ale celor două cluburi sportive, în vederea ridicării de documente şi alte mijloace de probă, într-un dosar privind transferul de jucători de fotbal între cele două cluburi.

“Transferul cu titlu gratuit a unor jucători cotaţi pe piaţă cu o valoare ridicată, estimată la aproximativ 11.000.000 euro şi care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziţiei, în contextul unei situaţii financiare deficitare a clubului, este de natura să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate’, se arată într-un comunicat al DIICOT.

DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj a dispus începerea urmăririi penale ‘in rem’, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere/constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

La finalul sezonului 2011/2012, finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, a anunţat că părăseşte clubul, iar majoritatea jucătorilor de valoare au fost transferaţi la Petrolul Ploieşti, club preluat de Walter.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.