Elena Udrea: Victor Ponta are comportamentul unui exemplar de boi, care par fiorosi, dar care doar se dau mari

Elena Udrea: Victor Ponta are comportamentul unui exemplar de boi, care par fiorosi, dar care doar se dau mari

by November 19, 2012 0 comments
Elena Udrea îi transmite lui Victor Ponta, printr-o postare pe blog, că la Consiliul European negocierile nu sunt similare celor cu colonelul Dogaru, şi compară ţâfna anti-Europa a lui Victor Ponta cu comportamentul unor “exemplare deosebite de boi, care par fioroși”, dar doar se dau mari. “Declaraţiile lui Victor Ponta privind exercitarea dreptului de veto al României în chestiunea bugetului european sunt, dacă era nevoie, încă o probă a imaturităţii, a lipsei de consistenţă a acestuia. Premierul pare a confunda Consiliul European, unde Romania stă la aceeaşi masă cu liderii Europei, cu colonelul Dogaru”, a precizat Udrea.
“Problema este că nici cu Dogaru în aceasta vară, nu i-au ieşit negocierile lui Victor Ponta, deşi era o buna ocazie de un veto din partea lui. Aşa că Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin au semnat absurdul document al Consiliului Naţional al Societăţii Civile prin care s-au angajat să desfiinţeze Curtea Constituţionala, ANI, DNA şi CNSAS. Deci, de unde ţâfna aceasta, de după gard, la adresa europenilor, când de fapt tu joci după cum îţi cântă Dogaru sau Voiculescu? După experienţa răţoitului la Europa din această vara, uite că cei de la USL nu au învăţat nimic, iar Romania s-a ales, printre altele, cu  amanarea ‘ad calendas graecas’ a intrării în Schengen şi cu presuspendarea fondurilor europene. Sunt de acord că negocierea poate însemna şi bătutul cu pumnul în masă, dar ţine atunci când ai dreptate. Ori, din moment ce tu nu eşti în stare să cheltui ce ţi-a dat UE până în 2013, cum să pretinzi agresiv că eşti nedreptăţit dacă ţi se dă mai puţin în viitor? Mai utilă este diplomaţia, lobbyul, dialogul între oameni care se cunosc, se respectă şi respectă şi pe ceilalţi parteneri de la masa negocierilor”, scrie Udrea, pe blog.
“Sfaturile în materie de politică externa ale lui Victor Ponta sunt foarte ușor de explicat: discursul anti-european ‘prinde’ la o parte a electoratului USL. Iar actuala Putere face tot ce este posibil pentru un vot în plus la alegerile de pe 9 decembrie. Problema principală este aceea că aceste declarații trec granița. Nu sunt auzite doar de Mihai Gâdea, Adrian Ursu, Mugur Ciuvică, colonelul Dogaru, ci ajung în cancelariile liderilor europeni iar cei care vor plăti scump vor fi tot românii”, consideră Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării crede că pretenția premierului de a decide veto-ul României este “cu ataât mai neserioasă cu cât rezultatele guvernului USL în materie de accesare a fondurilor europene sunt aproape nule”.

“Nu mă opresc din a face o comparație sugestivă pentru țâfna lui Victor Ponta. Odată am vizitat o fermă de bovine și am văzut câteva exemplare deosebite de boi, care păreau fioroși, răgând și lovind pământul cu copita. Cineva din grup a întrebat speriat veterinarul care ne însoțea, cât sunt de periculoși? Veterinarul ne-a răspuns: ‘stați liniștiți, sunt precum bărbații, doar se dau mari!'”, a conchis ea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.