Lucian Bute l-a invins la puncte pe rusul Denis Gracev dupa 12 runde

Lucian Bute l-a invins la puncte pe rusul Denis Gracev dupa 12 runde

by November 4, 2012 0 comments

Lucian Bute l-a invins pe rusul Denis Gracev dupa 12 runde, in meciul de box desfasurat, duminica, la Centre Bell din Montreal, primul disputat de roman dupa infrangerea in fata britanicului Carl Froch, in mai. Lucian Bute devine astfel detinator al centurii NABF la categoria semigrea. Conform deciziei celor trei arbitri judecatori, Bute s-a impus cu 115-113, 118-110 si 116-112, potrivit Mediafax. In urma acestei victorii, Bute a devenit detinator al centurii NABF la categoria semigrea.
Bute, 32 de ani, a intrat in ring acompaniat de piesa “Where the streets have no name” a trupei U2, fiind aclamat de cei aproximativ 13.000 de spectatori aflati in arena. Rusul a intrat in arena pe muzica trupei Pink Floyd.

Desfasurarea partidei:

Prima repriza a meciului cu Gracev a fost una de tatonare, in care Bute s-a miscat mult, a pastrat distanta, dar s-a ales cu arcada deschisa de una dintre putinele lovituri ale lui Gracev, relateaza Agerpres.

In runda a doua, Bute a reusit sa plaseze cateva lovituri bune, dar rusul nu a acuzat probleme. Gracev a fost mai agresiv in rundul al treilea, in care Bute a incercat sa isi surprinda adversarul pe contre. In runda a patra, Bute a reusit mai multe lovituri puternice, dar si Gracev a avut replica.

Repriza a cincea a consemnat un Gracev mai combativ, care l-a impins pe Bute in corzile ringului, dar a si incasat cateva lovituri de la boxerul roman. Runda a sasea a fost una buna pentru Bute, care a continuat boxul speculativ, a cautat lovitura care sa puna capat meciului.

A urmat o repriza in care Lucian a ramas mai mult in expectativa. Si repriza a opta a fost una pozitiva per total, chiar daca Bute nu a fortat. Gracev s-a dovedit un bun incasator si in reprizele 9 si 10. Rusul a incheiat in dificultate runda a 11-a, in care a aratat ca a obosit, iar Bute a lovit foarte dur.

In ultima runda, Bute a boxat foarte relaxat si a facut spectacol cu rusul, care a incasat lovituri fara numar si s-a clatinat.

Lucian Bute: Mi-am recapatat increderea, aveam nevoie de un meci de 12 reprize

“Sunt foarte, foarte fericit. A fost un meci destul de greu, un adversar puternic, agresiv, a lovit cu ambele brate. Per ansamblu am controlat lupta, a fost o victorie muncita, frumosa. Dupa infrangerea cu Carl Froch, pot sune ca Lucian Bute a revenit in ring. Daca pierdeam acest meci, era foarte greu sa ma ridic. Dupa aceasta victorie frumoasa, sunt fericit. Mi-am recapatat increderea, aveam nevoie de un meci de 12 reprize. Imi doresc revansa cu Froch, mai ales ca nu a fost Lucian Bute la Nottingham. Am aratat ca pot sa si primesc lovituri dure, dar am reusit sa revin in meci”, a declarat Bute la Money.ro, citat de Mediafax.

Antrenorul romanului, Stephan Larouche, a afirmat ca Bute nu a facut cel mai bun meci, dar a avut totul sub control. “Adversarul a fost dificil, mai ales ca venea dupa meciul pierdut cu Froch. Nu l-am simtit obosit pe Lucian. A avut totul sub control. Mi-ar fi placut insa sa vad mai multa fluiditate”, a spus Larouche.

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat ca Lucian Bute a avut un meci foarte dificil cu Denis Gracev, dar in care a reusit sa-si arate valoarea. “Lumea se asteapta numai la meciuri usoare. Modul in care a aratat meciul i-a folosit lui Lucian, el a incasat lovituri. El a putut sa-si recapete increderea in el. Meciul a fost greu, muncit, dar Lucian si-a aratat valoarea in fata unui boxer versatil, periculos, care vine din strada, a luat coate, picioare si nu a cazut. Presiunea pe umerii lui Lucian a fost enorma. Slava Domnului ca s-a terminat cu bine”, a declarat Obreja la Money.ro, citat de Mediafax.

El a precizat ca revansa cu britanicul Carl Froch urmeaza sa aiba loc cel mai probabil in martie 2013, contractul intre cele doua parti fiind semnat.

Denis Gracev: Stiam ca nu pot castiga aici daca nu reusesc un KO

“Nu am impresia ca am pierdut acest meci. Poate am pierdut 3 sau 4 reprize. Stiam ca nu pot castiga aici daca nu reusesc un KO. Acum stiu ca ma pot bate cu oricine, oricand. Bute nu mi-a pus probleme si mi-ar placea sa fie un meci revansa. Meciul cu Sillahk a fost mai greu”, a declarat Gracev, potrivit Mediafax.

Denis Gracev (12-0-1, 8 KO) era campion NABF la semigrea si mai practica si kickboxing, unde are un bilant de 17 victorii si doua infrangeri.

Lucian Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima infrangere la profesionisti la 26 mai, contra britanicului Carl Froch, prin KO in repriza a cincea, el pierzand centura IBF.

Tot in cadrul galei de la Montreal, Bogdan Dinu l-a invins pe Eric Martel-Bahoeli, din Canada, prin KO in repriza a patra, la categoria grea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.