Omul de afaceri Mircea Vintilescu este cel care l-a dat in gat pe deputatul Alin Trasculescu

Omul de afaceri Mircea Vintilescu este cel care l-a dat in gat pe deputatul Alin Trasculescu

by November 12, 2012 0 comments

Deputatul PDL Alin Trasculescu a fost denuntat pentru fapte de coruptie de omul de afaceri Mircea Vintilescu, asociatul firmei Aquaform Bucuresti, care in urma cu un an a castigat un contract de reabilitare a unor drumuri din Buzau si Vrancea in valoare de peste 500 de milioane de lei, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Aquaform Bucuresti, Vega ’93, Arcada Company si Primacons Group au castigat in 2011 un contract de reabilitare a unor drumuri din Buzau si Vrancea, in valoare de 508,2 milioane de lei. Contractele au fost atribuite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si fac parte din Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).
Proiectele vizeaza proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a unor drumuri judetene si de interes local, iar valoarea contractelor nu include TVA, se arata intr-un comunicat al MDRT.

Vega ’93 Galati este parte a unui grup controlat de familia Istrate, Arcada Company Galati este controlata de doua persoane fizice, Spiru Mantu si Mihai Huma, fiecare cu 44% din actiuni, Primacons Group din Bucuresti este detinuta integral de Alexandru Dumitrovici, iar asociatii Aquaform Bucuresti sunt tot doua persoane fizice, Angela si Mircea Alexandru Vintilescu.

Deputatul PDL Alin Trasculescu este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani. Trasculescu, retinut de procurorii anticoruptie, a fost eliberat luni dimineata din arestul Politiei Capitalei, dupa ce a expirat ordonanta emisa pe numele lui.

In acelasi dosar a fost retinut si complicele lui Trasculescu, Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, dupa ce a fost prins in flagrant delict cand lua 50.000 de lei, bani pe care urma sa ii dea lui Trasculescu. Instanta suprema urmeaza sa decida daca emite pe numele lui Calota un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, la solicitarea procurorilor DNA.

Calota este acuzat de complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata.

Avocatul lui Calota, Ion Panaitescu, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca banii primiti de clientul sau erau datorati ca urmare a unui contract existent intre el si denuntator. Aparatorul lui Calota a mai aratat ca in mod uzual remiterile de bani se faceau prin servicii bancare, fiind suspecta de aceasta data dorinta denuntatorului de a-i remite bani lui Calota “intr-un plic”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.