Traian Basescu a solicitat Camerei Deputatilor sa se reia votul in cazurile Dobre si Borbely

Traian Basescu a solicitat Camerei Deputatilor sa se reia votul in cazurile Dobre si Borbely

by November 12, 2012 0 comments

Presedintele Traian Basescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa se ia in discutie si cazurile Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely cand se discuta cazul Alin Trasculescu, informeaza Mediafax. Premierul Victor Ponta a reactionat declarand ca Traian Basescu “nu este presedintele DNA” ca sa poata cere Parlamentului rediscutarea cazurilor lui Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre.
“Trebuie sa existe o solicitare in acest sens. Nu presedintele trebuie sa ceara acest lucru, trebuie sa ceara DNA acest lucru si, din cate stiu, Traian Basescu nu este presedintele DNA”, a spus Ponta.

Anuntul a fost facut de liderul deputatilor PDL Mircea Toader, luni, dupa sedinta Biroului Permanent. El a spus ca presedintele a adresat o scrisoare conducerii Camerei in care a solicitat sa se analizeze oportunitatea discutarii cazurilor Dobre si Borbely odata cu sesizarea MJ in cazul Trasculescu.

Toader a spus ca solicitarea a fost trimisa Comisiei Juridice, pentru un punct de vedere.

UPDATE 2 Si grupul PDL de la Camera Deputaţilor a trimis o scrisoare Comisiei juridice în care solicită, ca şi preşedintele Traian Băsescu, să se reia discuţia pe cererile de urmărire penală în cazul foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, a declarat, luni, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader.

“Votul poate fi oricând reluat, chiar dacă deja s-a votat cu privire la cei doi foşti miniştri. Noi am trimis o scrisoare la Comisia juridică, am cerut şi noi acelaşi lucru (n.r.- ca şi preşedintele Traian Băsescu). Dacă se pune problema ridicării imunităţi unui parlamentar, trebuie să avem acelaşi punct de vedere, noi, Parlamentul, pentru toţi parlamentarii, indiferent de poziţie, ministru sau în afara Guvernului”, a precizat Toader.

Duminica, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost informat de ministrul Justitiei, Mona-Maria Pivniceru, asupra masurii perchezitiei si retinerii domnului deputat Trasculescu Alin-Silviu, intr-un dosar penal instrumentat de procurorii anticoruptie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.