Vasile Blaga: ARD are o lista cu 5 nume pentru postul de prim-ministru

Vasile Blaga: ARD are o lista cu 5 nume pentru postul de prim-ministru

by November 14, 2012 0 comments

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi seara, că ARD are o listă cu cinci nume potrivite pentru a ocupa postul de premier după alegerile parlamentare, susţinând astfel că fiecare dintre aceştia este ,,mult mai bun” decât Victor Ponta deoarece ,,nu mint” şi au capacităţi administrative. ,,Evident că avem o listă cu oameni care ar putea prelua o astfel de responsabilitate. Avem în acest moment, ne-am gândit în alianţă la cinci nume care ar putea să ocupe o astfel de responsabilitate, şi oricum toţi ar fi mult mai buni decât domnul Ponta şi prin faptul că nu ar minţi în halul ăsta şi oricum ar avea experienţe administrative mult mai mari ca domnul Ponta fiecare dintre ei”, a spus el, fiind prezent într-o emisiune TV.
Preşedintele PDL a reiterat că o alianţă normală după alegerile parlamentare ar fi cu PNL. ,,O alianţă naturală ar fi cu PNL. Nu am avea nicio problemă cu ei din punctul unui program de guvernare cu adevărat bun pentru România, nu îi spun nici de stânga, nici de dreapta, un program de guvernare adevărat pentru România, dar pe de altă parte eu cred că lucrurile acestea s-ar şi putea întâmpla dacă avem acest scor pentru că eu cunosc foarte mulţi oameni din PNL care îşi doresc lucrul acesta”, a punctat democrat-liberalul.

Fiind întrebat dacă ARD va pune condiţii de tipul ,,fără Crin Antonescu”, Blaga a spus că astfel de condiţii sunt ,,neproductive”.

,,Astfel de condiţii sunt neproductive. La un moment dat, ni s-a spus şi nouă ‘faceţi lucrurile astea fără Băsescu’ şi nu ne-a plăcut. Sunt absolut convins că sunt ei ( PNL n.r.) în stare să îşi rezolve problemele în interiorul PNL-ului fără intervenţia PDL-ului”, a fost răspunsul lui. Răspunzând la o altă întrebare, şi anume dacă ARD ar face un compromis de genul că ar renunţa la postul de premier în cazul unei alianţe după parlamentare, preşedintele PDL a precizat că dacă vrei să faci un lucru bun pentru ţară, atunci nu trebuie să ai condiţii înainte de negocieri.

,,Într-o astfel de negociere contează exact pe ce te bazezi, câţi parlamentari ai, şi nu numai. Dar eu sunt adeptul, pentru că am participat la foarte multe negocieri spun un lucru foarte simplu, dacă vrei să faci un lucru foarte bun pentru ţară, un lucru foarte bun atunci să nu ai condiţii prealabile până nu ai trecut la negociere”, a afirmat democrat-liberalul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.