Mircea Diaconu: E o varză. Nu ştiu ce sunt. Să mă dea Senatul în judecată!

Mircea Diaconu: E o varză. Nu ştiu ce sunt. Să mă dea Senatul în judecată!

by December 4, 2012 0 comments

Vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu spune că nu ştie dacă mai e senator sau nu, după ce Senatul a luat act de decizia CCR privind încetarea mandatului său, însă hotărârea nu există, de drept, întrucât a fost luată fără cvorum, conform Ziare.com.

El a declarat, pentru Ziare.com, că relaţia dintre instituţiile statului “e o varză”, întrucât nu există reguli clare.

Diaconu a spus şi că nici nu ştie dacă trebuie să dea banii înapoi încasaţi de la Senat din iulie, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca mandatul său de senator a încetat şi a adăugat că îşi doreşte ca Senatul să-l dea în judecată pentru aceste sume.

“Nici n-am fost de faţă (la şedinţa la care s-a constatat încetarea mandatului – n.red.), n-am fost chemat, nu mi-au dat niciun SMS. Nici alţi colegi (de Senat-n.red) n-au fost chemaţi la şedinţă. N-am înţeles nimic din ce s-a întâmplat acolo (…) Nu ştiu ce sunt. S-a luat act, nu ştiu dacă decizia e valabila”, a spus Diaconu.

Senatul a luat act, marţi, de decizia CCR cu privire la încetarea mandatului de senator a lui Mircea Diaconu, dar aceasta nu poate fi pusă în aplicare din cauza unei probleme legislative.
Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese. Între acestea figurează faptul că, în calitatea sa de director al Teatrului Nottara, şi-a numit soţia, actriţa Diana Lupescu, pe funcţia de regizor artistic, deşi nu îndeplinea condiţiile legale. În plus, a dispus plăţi de drepturi de autor către soţia sa, fără a respecta legislaţia.

El a fost declarat şi incompatibil de Agentţa Naţionala de Integritate, confirmat prin hotărăre definitivă de înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece ocup concomitent funcţia de parlamentar şi de director de teatru. Senatul a refuzat să pună în aplicare decizia judecatorească, motiv pentru care CSM a sesizat Curtea Constituţională, care a decis că Mircea Diaconu este incompatibil.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<