Europarlamentarul Cristian Preda anunta intentia infiintarii unui nou partid

Europarlamentarul Cristian Preda anunta intentia infiintarii unui nou partid

by January 21, 2013 0 comments

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, afirma, intr-o postare pe blog, ca numerosi cetateni din mediul privat, din filialele unor multinationale sau din IMM-uri locale care au functionat “fara contracte cu statul se simt nereprezentati politic si sugereaza ca e nevoie de un noua formatiune. “Doua sunt reprosurile pe care le aduc acestia partidelor prezente: calitatea dezastruoasa a celor care pregatesc si a celor care iau deciziile ministeriale, respectiv crearea unei false economii private, prin distribuirea arbitrara a unor fonduri publice importante”, scrie Preda.
“A doua categorie e cea a unor oameni care au educatie inalta si foarte inalta, dar care lucreaza in sectorul public. Activi la inceputul anilor 90 in opozitia fata de ceea ce se numea atunci neo-comunism, acestia traiesc in momentul de fata cu sentimentul ca deceptiile produse de CDR, Alianta DA sau ARD nu pot fi compensate decat prin crearea unei forme politice noi. Un asemenea proiect ar trebui sa combine o ambitie masurata – sa fie un partid de 5-7%, care sa faca insa presiune in directia modernizarii europene – si o autenticitate mult-asteptata. Demobilizarea acestei categorii s-a produs de fiecare data cand politicienii care au promis ruperea de trecut au acceptat compromisuri compromitatoare”, explica europarlamentarul Cristian Preda pe blog.

Ideea infiintarii unui nou partid nu este noua. Sebastian Lazaroiu a vorbit in urma cu doi ani despre apariatia unui nou partid, botezat generic Alba ca Zapada iar fiica cea mare a presedintelui Basescu a inregistrat Miscarea Populara. Nici unul din cele doua proiecte nu s-a realizat. In septembrie 2012, liderii PDL, PNTCD si Forta Civica au semnat protocolul de infiintare al Aliantei Romania Dreapta insa ARD s-a desfiintat dupa alegerile din 9 decembrie.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.