Scandal in justitie: AMR cere revocarea din functie a tuturor membrilor CSM

Scandal in justitie: AMR cere revocarea din functie a tuturor membrilor CSM

by January 10, 2013 0 comments

Asociaţia magistraţilor solicită demisia de onoare a membrilor CSM, în caz contrar ameninţând cu declanşarea procedurilor de revocare din funcţii a tuturor membrilor Consiliului. Cererea a fost formulată de către reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) Norel Popescu şi Gabriela Baltag, care au venit miercuri la şedinţa Plenului CSM.

Aceştia au spus că cer demisia de onoare a membrilor CSM având în vedere lipsa de transparenţă şi coeziune în interiorul Consiliului.

Pe de altă parte, judecătoare Mădălina Afrăsinei, de la Tribunalul Bucureşti, reprezentant al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a venit la şedinţa Plenul CSM, urmând să ceară amânarea luării unei decizii în ceea ce priveşte candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Judecătoarea a invocat începerea Adunărilor Generale ale Judecătorilor de revocare din funcţia de membri ai CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

Afrăsineri a precizat că la Tribunalul Bucureşti şi la Judecătoria Sector 5 au avut loc Adunările Generale de revocare, la fel şi în Piteşti, “iar mâine urmează Clujul”.

Întrebată cum vede alegerea unui procuror în funcţia de preşedinte al CSM, Afrăsinei a spus că “problema este a acestui procuror, în condiţiile în care mandatele de anul trecut au fost dezastruoase”, magistratul făcând referire şi la mandatul judecătoarei Alina Ghica.

Totodată, Mădălina Afrăsinei a afirmat că “mai rău de atât nu crede că se poate, întrucât au arătat că nu sunt în stare să gestioneze problemele delicate ale sistemului”.

“Mă îndoiesc că vor putea în acest an”, a conchis Afrăsinei.

De la şedinţa Plenului CSM lipsesc Livia Stanciu şi Daniel Morar, care au comunicat că nu se vor prezenta, precum şi Adrian Neacşu şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Şedinţa Plenului CSM a fost anunţată pentru ora 15.00, pe ordinea de zi fiind şi alegerea vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.

Alegerea vicepreşedintelui CSM a fost amânată pentru săptămâna aceasta, după ce şedinţa din 4 ianuarie a fost suspendată din lipsă de cvorum. Atunci şi-au depus candidaturile pentru această funcţie judecătorii Alina Ghica (ce a deţinut funcţia de preşedinte în 2012-n.r.) şi Cristi Danileţ.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.