Premierul Victor Ponta acuza o campanie mediatica constanta de hartuire a unor institutii precum CNA

Premierul Victor Ponta acuza o campanie mediatica constanta de hartuire a unor institutii precum CNA

by February 1, 2013 0 comments

Premierul Victor Ponta a transmis vineri presei o scrisoare adresata publicatiei Evenimentul Zilei in care vorbeste despre actiuni “sustinute de publicatia dvs” care “vin in totala contradictie” cu recomandarile raportului MCV, realizat de Comisia Europeana. Scrisoarea mentioneaza “o sistematica campanie” EvZ de “presiune directa” asupra justitiei legata de cazul inchiderii OTV si “o presiune constanta” la adresa CNA. Insistand asupra recomandarilor din raportul Comisiei Europene, el afirma: “Consolidarea statului de drept si independenta justitiei sunt, asadar, din aceasta perspectiva, incalcate si subminate de actiunea dvs.

Scrisoarea premierului Ponta catre EvZ, transmisa presei la doua zile dupa prezentarea raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare,in care sunt mentionate, in premiera, campanii mediatice de hartuire a unor personaje cheie din justitie.

1.02.2013

SCRISOARE

In atentia conducerii ziarului Evenimentul Zilei

In acord cu recomandarile din cel mai recent raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, realizat de Comisia Europeana, doresc sa remarc mai multe actiuni care, sustinute de publicatia dvs., vin in totala contradictie cu recomandarile pe care acest raport le face Romaniei:

– In primul rand, constat existenta unei sistematice campanii in care se face presiune directa asupra justitiei cu privire la decizia legata de suspendarea licentei unei televiziuni (OTV), in urma unei hotarari a CNA. Aceasta presiune consta in contestarea mai multor decizii, inclusiv hotarari judecatoresti, prin catalogarea lor drept ilegale sau abuzive, in cadrul mai multor articole si editoriale.

– In al doilea rind, sesizez o presiune constanta la adresa unei institutii publice din Romania, Consiliul National al Audiovizualului, care are drept scop contestarea activitatii si deciziilor acesteia. Modul profund tendentios in care este prezentata activitatea unei institutii publice nu are nici o legatura cu sensul mesajului pe care Romania l-a primit din partea autorilor raportului privind MCV.

Astfel de campanii sunt contrare recomandarilor explicite pe care cel mai recent raport MCV le face la adresa Romaniei. Consolidarea statului de drept si independenta justitiei sunt, asadar, din aceasta perspectiva, incalcate si subminate de actiunea dvs. Consider ca, tocmai in spriritul acestor recomandari, este de datoria mea sa evidentiez prin pozitii publice greseala pe care publicatia dvs. o comite si nu voi ezita sa o fac nici in continuare, asa cum recomanda Comisia Europeana.

Cu deosebita consideratie
Victor Ponta
Primul Ministru al Romaniei

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.