Traian Basescu castiga procesul cu Dinu Patriciu in dosarul privind scena in care seful statului ar lovi un copil

Traian Basescu castiga procesul cu Dinu Patriciu in dosarul privind scena in care seful statului ar lovi un copil

by February 18, 2013 0 comments

Presedintele Traian Basescu a castigat la Tribunalul Bucuresti procesul in care l-a actionat in judecata pe Dinu Patriciu si a cerut despagubiri de un leu pentru ‘minciuna si trucarea unor filmari’, dupa publicarea unui film in care presedintele parea a lovi un copil la un miting electoral din 2004, anunta Agerpres. Tribunalul a respins luni apelul declarat de Dinu Patriciu si a mentinut decizia data de Judecatoria Sectorului 1 pe 19 octombrie 2011, prin care omul de afaceri a fost obligat la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive.
Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerand despagubiri de un 1 leu pentru ‘minciuna si trucarea unor filmari’, actiunea fiind inregistrata la inceputul lunii decembrie 2009.

Cotidianul Gardianul a publicat, in 26 noiembrie 2009, un film in care presedintele Traian Basescu pare a lovi un copil peste fata, in timpul unui miting electoral din 2004.

Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, in aceeasi zi, la Realitatea TV, ca, de fapt, la mitingul de la Ploiesti, din 2004, Traian Basescu a lovit copilul de doua ori, prima data in plex si apoi peste fata, asa cum apare in imaginile difuzate in presa.

In noiembrie 2009, Traian Basescu anunta ca il va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru ‘minciuna si trucarea unor filmari’ si a solicitat Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca filmul din campania din 2004 contine urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii.

Dupa efectuarea expertizei, Traian Basescu declara ca, potrivit INEC, inregistrarea de la Ploiesti contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu e autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.