Catalin Voicu s-a dat din nou bolnav si a evitat, deocamdata, o condamnare definitiva la puscarie

Catalin Voicu s-a dat din nou bolnav si a evitat, deocamdata, o condamnare definitiva la puscarie

by March 25, 2013 0 comments

Fostul senator Catalin Voicu a mai castigat un termen in dosarul de coruptie judecat de completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce a acuzat un puseu de tensiune si a fost dus cu ambulanta la spital. Inalta Curte a stabilit un nou termen pentru data de 22 aprilie, cand va fi audiat si Catalin Voicu. Sedinta de azi, odata cu audierea tuturor inculpatilor, ar fi fost ultima inainte ca instanta sa ramana in pronuntare si sa urmeze sentinta definitiva in dosar, insa, din cauza lipsei de la audieri a lui Catalin Voicu, procesul mai castiga un termen.

La sedinta de luni a existat si o prezenta-surpriza: Aliodor Manolea,psihologul care a aparut alaturi Traian Basescu in campania electorala pentru prezidentiale, cunoscut in urmascandalului “flacara violet”, a stat in sala alaturi de lotul Catalin Voicu si a urmarit judecata din ultima banca.

Sedinta de luni a inceput cu o noua serie de cereri de recuzare depuse de catre Catalin Voicu, atat pe numele judecatoarei Livia Doina Stanciu, presedintele de complet si al Curtii Supreme, cat si pentru ceilalti patru judecatori din complet. Dupa o perioada de deliberari, instanta a respins cererile fostului senator PSD si judecarea cauzei a continuat.

Avocatii apararii au solicitat, in numele inculpatilor, introducerea de noi probe in dosar si au cerut doua noi expertize, una tehnica, alta criminalistica, pe inregistrarile telefonice facute de catre procurori. Avocatii au sustinut ca acestea ar fi fost alterate si modificate si ca expertiza de pe fond nu a fost facuta corect. Avocatii cer si reaudierea inregistrarilor in sedinta publica.

Pentru a delibera pe cererile avocatilor, instanta de judecata a suspendat sedinta, iar in pauza ce a urmat, fostul senator Catalin Voicu a acuzat o stare de rau, iar un echipaj de la ambulanta a venit in scurt timp si i-a luat tensiunea. Potrivit avocatului sau Ion Cazacu, medicii i-ar fi facut si un EKG lui Voicu.

In cele ce a urmat, medicii de pe ambulanta l-au scos pe Catalin Voicu din Inalta Curte intr-un scaun cu rotile si l-au transportat la spitalul Floreasca pentru a fi supus unor analize dupa ce ar fi facut un puseu de tensiune. “Avea 21 cu 10”, a declarat avocatul Ion Cazacu.

Dupa reluarea sedintei, judecatorii au respins cererile avocatilor pentru noi expertize pe inregistrari, insa au admis noi probe in inscrisuri sa fie depuse la dosar.

Au urmat apoi audierea inculpatilor, Costel Casuneanu, Florin Costiniu si Marius Locic precizand ca vor sa dea declaratii in fata instantei. Avocatul Ion Cazacu a cerut suspendarea sedintei pentru ca inculpatul Voicu nu este prezent la sedinta si are dreptul sa asiste la audieri si sa poata pune intrebari. Instanta a respins cererea lui Cazacu si au urmat audierile.

Dezbaterile de luni trebuiau sa fie ultimele proceduri in recursul dosarului de coruptie al fostului senator Catalin Voicu, insa, din cauza lipsei lui Voicu in a doua parte a procesului, instanta de judecata a mai dat un termen – pe 22 aprilie la ora 9:00 – pentru a-l audia si pe fostul senator.

La sedinta de luni a existat si o prezenta-surpriza: Aliodor Manolea, parapsihologul care a aparut alaturi de Traian Basescu in campania electorala pentru prezidentiale, cunoscut in urma scandalului “flacara violet”, a stat in sala alaturi de lotul Catalin Voicu.

Manolea a urmarit sedinta de judecata din ultima banca din sala si, ocazional, a zambit jurnalistilor care il urmareau.

Inainte de sedinta, pe holul Inaltei Curti, cand a fost abordat de jurnalisti, Manolea nu a recunoscut ca este el. Ulterior insa, la insistentele jurnalistilor, Manolea a spus ca nu doreste sa faca nici o declaratie. “Sunt un om liber si ca orice om liber in tara asta pot sa fac analize unde doresc eu”, a spus Manolea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.