Germania: Este o legatura stransa intre aderarea la Schengen si raportul MCV. O evaluare, abia in 2014

Germania: Este o legatura stransa intre aderarea la Schengen si raportul MCV. O evaluare, abia in 2014

by March 4, 2013 0 comments

Parlamentarul german crestin-democrat Gunther Krichbaum releva conexiunea stransa dintre aderarea Romaniei la Schengen si reformele din justitie. Parlamentarul crestin-democrat Gunther Krichbaum, seful Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului, releva conexiunea stransa dintre aderarea Romaniei la Schengen si reformele din justitie. Aderarea “depinde strans de MCV”, a spus el textual pentru Deutsche Welle.

Intr-o declaratie in exclusivitate pentru Deutsche Welle, Krichbaum a cerut calmarea spiritelor si a atras atentia asupra raportului special MCV din ianuarie, prin care “Comisia Europeana a recomandat guvernului roman modalitati de inlaturarea deficitelor in domeniul respectarii principiilor statului de drept”.

Deputatul CDU a reliefat ca evaluarea progreselor realizate de Romania va putea avea loc abia dupa difuzarea raportului CE din decembrie 2013. Daca ele se vor fi realizat, va trebui, potrivit lui, ca aderarea Romaniei in doua trepte la spatiul Schengen sa se si concretizeze.

Krichbaum a subliniat ca Germania nu are dubii cu privire la capacitatea tehnica a Romaniei de a asigura granita externa a UE. Pe de alta parte, Uniunea Europeana are datoria, in opinia deputatului german, de a elabora mecanisme adecvate de monitorizare si rectificare ale eventualelor derapaje ale tarilor membre. In caz contrar s-ar putea ca sustinerea multora pentru libera circulatie a cetatenilor europeni sa se reduca. De altfel, unele probleme nu sunt generate de sistemul Schengen, ci de consecintele caderii Cortinei de Fier, a conchis Krichbaum.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.