Magistratii vor judeca pe 18 martie recursul privind eliberarea lui Adrian Nastase

Magistratii vor judeca pe 18 martie recursul privind eliberarea lui Adrian Nastase

by March 4, 2013 0 comments

Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru 18 martie judecarea recursului declarat de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul eliberarii conditionate a fostului premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul “Trofeul Calitatii”, anunta Agerpres. Pe 12 februarie, Judecatoria sectorului 4 a admis eliberarea conditionata din inchisoare a fostului premier, insa DNA a declarat recurs.
“Analizand cererea in lumina prevederilor legale in materia liberarii conditionate (art. 59, art. 60 alin. 2 Cp), instanta retine ca poate fi liberat conditionat condamnatul care a executat fractiunea de pedeapsa prevazuta in mod obligatoriu de lege, este disciplinat, staruitor in munca si da dovezi temeinice de indreptare (conditii principale), tinandu-se seama si de antecedentele sale penale (conditie secundara)”, se arata in decizia Judecatoriei sectorului 4.

“Cu privire la conditia ‘disciplinat’, instanta constata ca este indeplinita in conditiile in care caracterizarea atasata procesului-verbal atesta ca detinutul a avut un comportament conform intru totul cu exigentele si rigorile pe care le presupune mediul carceral, nefiind sanctionat niciodata”, mai declara judecatorul care a admis eliberarea conditionata.

Conform caracterizarii date de o comisie de la Penitenciarul Jilava, Adrian Nastase a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nefiind sanctionat disciplinar, a participat la activitatile educative organizate in penitenciar (17 programe), desfasurand si o activitate de redactare a unei lucrari stiintifice si a fost recompensat de trei ori cu suplimentari ale dreptului la vizita.

Pentru toate acestea, Comisia de la Penitenciarul Jilava a apreciat ca timpul executat de Adrian Nastase din pedeapsa este suficient pentru reeducarea sa, motiv pentru care a propus eliberarea conditionata.

Instanta de judecata a luat act ca Adrian Nastase, in varsta de 62 ani, a executat fractia legala de o treime din pedeapsa primita. La momentul discutarii cererii la Judecatoria sectorului 4 el executase deja 284 zile, aici fiind incluse si zilele castigate ca urmare a redactarii in penitenciar a unei lucrari stiintifice.

Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pe 4 ianuarie in cazul lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa, fiind luate in calcul si activitatile desfasurate de fostul premier, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul “Trofeul calitatii”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.