Marian Oprisan, noul sef al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene. Marele perdant – Nicusor Constantinescu

Marian Oprisan, noul sef al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene. Marele perdant – Nicusor Constantinescu

by March 13, 2013 0 comments

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, este noul presedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, in ciuda faptului ca favorit era cotat Nicusor Constantinescu, care a detinut aceasta functie pana miercuri. Seful Consiliului Judetean Constanta a pierdut insa sustinerea premierului Victor Ponta dupa ce l-a atacat public pe ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea, care ceruse intr-o circulara adresata autoritatilor locale plata cu prioritate a arieratelor.
Nicusor Constantinescu a acuzat interventia “conducerii PSD” care a “impus votul”, dupa ce a criticat o decizie ministeriala privind plata prioritara a arieratelor.

Marian Oprisan a fost propus de catre liderii PSD pentru sefia UNCJR. Oprisan a obtinut 16 voturi in timp ce contracandidatul sau, Nicusor Constantinescu doar 6 voturi. Liviu Dragnea a sosit la sedinta liderilor PSD din teritoriu

Liviu Dragnea: “In primul rand am constatat cu foarte mare satisfactie ca sunt doua conclavuri in lume, unul la Roma si unul aici. Fiecare cu cardinalii lui. O sa le cer colegilor sa-si aleaga un candidat care sa poata continua toate proiectele si toate activitatile pe care le-a avut aceasta structura importanta in ultimii opt ani si ceva. Ce este important de stiut ceea ce se va hotari in seara asta va fi sustinut nu numai de toti presedintii de CJ din PSD si am vorbit cu colegii din PNL si ei vor sa sustina acelasi candidat.

Nu stiu pana la urma cati candidati vor fi. Sper sa avem o veste cat mai rapid, nu cred ca avem posiblitatea sa scoatem fumul alb de la aceasta sedinta. Oricum este un interes major, pentru ca aceasta structura reuneste totusi 41 de presedinti de CJ alesi prin vot uninominal – este o structura care are o legitimitate insumata uriasa si care are si foarte multa raspundere fata de comunitatile pe care le reprezinta(…) Nu vor fi doi candidati, va fi un singur candidat”

 Acelasi surse sustin ca Nicusor Constantinescu nu renunta la candidatura pentru sefia UNCJR. Situatia urmeaza sa fie transata in sedinta social democratilor de la grupurile parlamentare la ora 15:00.

“Nicusor Constantinescu are o mai mare sustinere la nivelul sefiilor de Consilii Judetene, si-a facut lobby puternic in ultimul timp insa, criticile la adresa Guvernului i-au anulat sustinerea lui Ponta. Constantinescu intentioneaza sa-si depuna candidatura in ciuda deciziei lui Ponta de-a il promova pe Oprisan.”, a explicat un lider social democrat.

Social democratii se intalnesc miercuri la grupul PSD din Senat pentru a nominaliza candidatul pentru UNCJR.

Reamintim ca sefii consiliilor judetene se reunesc, joi la Bucuresti, pentru a-si alege structura de conducere a Uniunii Nationale.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<