Medicul Irinel Popescu va candida pentru un post de senator pe locul lasat vacant de Dan Voiculescu

Medicul Irinel Popescu va candida pentru un post de senator pe locul lasat vacant de Dan Voiculescu

by March 27, 2013 0 comments

Medicul Irinel Popescu, vicepresedinte la Partidul Conservator, va candida la un post de senator in sectorul 4 pe locul ramas vacant ca urmare a demisiei lui Dan Voiculescu, insa numai dupa ce va fi ales membru corespondent al Academiei Romane, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Popescu se afla pe lista propunerilor pentru a deveni membru corespondent al Academiei iar o decizie va fi luata joi, 28 martie, au confirmat surse din Academie. Potrivit statutului Academiei, un aspirant la calitatea de membru nu poate ocupa o functie de demnitate publica, dar nimic nu-l mai impiedica sa candideze odata ajuns academician.
Acesta este si motivul pentru care in sectorul 4 nu au fost organizate alegeri pana astazi, desi Voiculescu a demisionat din functie pe data de 28 ianuarie. Odata ajuns academician, statutul nu-i mai interzice sa candideze. Drept dovada, academicianul Dinu Giurascu a candidat in decembrie 2012, fiind ales senator PC.

Potrivit Statutului Academiei, “persoanele care ocupa functii de demnitate publica in stat sau care sunt conducatori de partid nu pot candida pentru alegerea ca membri ai Academiei Romane in perioada exercitarii mandatului.”

Prezidiul Academiei a respins de doua ori ropunerea ca Popescu sa devina membru corespondent.

Contactat de HotNews.ro si intrebat daca intentioneaza sa devina membru al Academiei Romane, Irinel Popescu a raspuns: “Sunt zvonuri, nu comentez”, apoi a inchis telefonul. Surse parlamentare au confirmat pentru HotNews.ro ca PC intentioneaza sa-l propuna pe Irinel Popescu candidat al USL in sectorul 4, pe locul vacantat de Dan Voiculescu. Popescu s-ar bucura si de sustinerea PNL.

Voiculescu a demisionat din Senat in ianuarie 2008, pe motiv ca doreste sa renunte la imunitatea parlamentara, insa presa a scris ca adevaratul motiv al demisiei a fost, la fel ca in iunie 2012, mutarea dosarului ICA de la Inalta Curte la Tribunalul Bucuresti pentru a castiga timp.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<