PNL va boicota discursul lui Traian Basescu din Parlament

PNL va boicota discursul lui Traian Basescu din Parlament

by March 11, 2013 0 comments

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni, că parlamentarii PNL nu vor lua parte la şedinţa în care preşedintele Traian Băsescu îşi va prezenta mesajul în plenul celor două Camere ale Parlamentului, precizând că în USL grupurile parlamentare au dreptul la independenţă. “În nume personal fiecare a declarat că nu doreşte să participe la mesajul pe care domnul preşedinte Băsescu îl transmite mâine Parlamentului (…) Este decizia exclusiv, sută la sută, a grupului parlamentar”, a susţinut Haşotti, precizând că nu a existat o indicaţie din partea lui Crin Antonescu.

De asemenea, în ceea ce priveşte afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Haşotti a susţinut că neparticiparea la şedinţa de plen nu ţine de muncă.

“Nu este vorba de muncă, este vorba de un gest politic şi gestul politic este tot o muncă, dacă vreţi o decizie care înseamnă o atitudine politică (…) Domnul preşedinte Zgonea înţeleg că mâine va conduce lucrările Camerelor reunite, iar parlamentarii liberali, senatorii liberali vor munci în comisii, vor munci unde vor crede de cuviinţă”, a afirmat liderul senatorilor PNL.

Totodată, el a fost întrebat dacă nu ar fi trebuit să existe o poziţie comună a grupurilor PSD şi PNL pe subiectul şedinţei de marţi.

“Eu cred că suntem în USL, trebuie să avem poziţii comune, sunt însă momente, sunt cazuri în care grupurile parlamentare trebuie să dea dovadă de o independenţă politică şi cred că întreaga opinie publică solicită ca grupurile parlamentare să aibă şi decizii politice”, a răspuns senatorul PNL.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.