Premierul Victor Ponta, interimar la Justitie. El va face numirile la DNA si Parchetul General

Premierul Victor Ponta, interimar la Justitie. El va face numirile la DNA si Parchetul General

by March 26, 2013 0 comments

Update. Premierul Victor Ponta va fi ministru interimar la justitie dupa ce Mona Pivniceru va pleca de la minister la Curtea Constitutionala, potrivit unui comunicat oficial. Ponta nu va apela la procedura de selectie initiata de Pivniceru, numele viitorilor sefi din parchete urmand sa fie  negociate cu presedintele Traian Basescu si cu liderul PNL, Crin Antonescu. Pivniceru a fost votata marti judecator la Curtea Constitutionala la propunerea Senatului. Ponta si Antonescu au declarat fiecare ca au numele viitorului ministru al justitiei, dar n-au vehiculat nici un nume.
In presa s-a mai vehiculat scenariul potrivit caruia Victor Ponta va face viitoarele numiri la Parchet din pozitia de interimar la justitie, pozitie pe care a mai ocupat-o dupa plecarea lui Titus Corlatean la Externe. Potrivit legii, ministrul Justitiei este cel care propune viitorii procurori-sefi, CSM acorda un aviz consultativ, insa decizia finala apartine presedintelui Traian Basescu.

Liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au declarat, luni, ca vor vorbi despre viitorul inlocuitor al Monei Pivniceru cand postul se vacanteaza si va fi votata in parlament in functia de judecator la Curte. Ponta a precizat ca „profilul viitorului ministru îl creionez împreună cu dl. Antonescu şi vă anunţăm”.

Intrebat de posibile nume ale viitorilor sefi la Parchetul General şi DNA, Ponta a spus ” că cel mai bun procuror general as fi eu. Am si experienta, dar nu iau in calcul numirea mea”. Pe langa functiile de sefi la Parchetul General, DNA si DIICOT, vor fi numite si esaloanele doi de conducere din parchete, de la adjuncti la sefi de departamente specializate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.