Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase pentru nerespectarea regimului armelor

Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase pentru nerespectarea regimului armelor

by March 27, 2013 0 comments

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului General au dispus inceperea urmaririi penale fata de Adrian Nastase pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, informeaza Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ). Procurorii informeaza ca dosarul a fost disjuns din cel privind tentativa de sinucidere.“In continuarea cercetarilor in cauza constituita ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a numitului Nastase Adrian, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus inceperea urmaririi penale fata de acesta sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, prevazuta de art. 279 alin. 1 Cod penal”, informeaza procurorii PICCJ.
In comunicatul de presa se precizeaza ca procurorii au constatat ca la data de 21 iunie 2012 Adrian Nastase detinea fara drept, la domiciliul sau, 359 cartuse calibru 38 special, in plus fata de cantitatea de 50 bucati mentionata in permisul de port arma, respectiv 6 cartuse calibru 338 Win si 34 cartuse calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat sa detina..

“Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se mai arata in comunicat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.